![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| romige kip met pesto-pasta, 4 p., Australië ![]() 350 g penne 300 ml slagroom 1/2 kop verse pesto 3 bosuitjes, fijngesneden 300 g geroosterde kip, in stukjes 1/2 kop zongedroogde tomaten, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden 1/3 kop geraspte parmezaanse kaas voor de garnering: bosui geraspte parmezaanse kaas pijnboompitten een paar verse tomaten wat verse basilicum Bereiding Kook de pasta volgens voorschrift in een pan met gezouten water beetgaar. Giet de pasta af. Bewaar 1/4 kop (60 ml) van het vocht. Doe de pasta terug in de pan en draai het vuur laag. Voeg het opgevangen water, de room, de pesto, bosui, kip en tomaten toe en meng ze met de pasta. Kook het gerecht nog 1 à 2 minuten tot alles goed op temperatuur is. Verdeel het gerecht over 4 kommen of diepe borden. Garneer met wat ringetjes bosui, geraspte parmezaanse kaas en een paar stukjes tomaat. Een heerlijke pastaschotel naar een Australisch recept maar qua inhoud zo Italiaans als maar zijn kan. Dit pastagerecht verdient wel wat meer kleur. Daarom heb ik er wat ingrediënten ter garnering aan toegevoegd. |