R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CRANBERRY NOUGAT MUFFINS
Canada
125 g gedroogde cranberries 80 ml plantaardige olie 125 g suiker 1 ei 3 tl bakpoeder 50 g hazelnoten, in stukjes gehakt 200 g tarwebloem 100 g nougat 200 ml melk optioneel: couverture hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
Bereiding
Doe de cranberries in een kommetje met water en laat ze een half uur weken. Verwarm de oven voor op 160 C. Doe de helft van de melk in een pannetje en voeg er de nougat aan toe. Verwarm de melk tot de nougat gesmolten is. Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Meng ondertussen de bloem met de gehakte noten en het bakpoeder. Klop het ei los en meng het met de suiker, de olie, de rest van de melk, de nougatmassa en de goed uitgelekte cranberries. Voeg vervolgens het bloem-bakpoeder-notenmengsel toe en roer tot de droge bestanddelen vochtig geworden zijn. Roer niet langer dan strikt nodig is anders rijzen de muffins niet goed. Neem een muffin/cupcakebakplaat en leg in de uithollingen papieren cakevormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.. Smelt (optioneel) de couverture (chocolade) en laat die over de muffins lopen of doop de muffins erin. Strooi gehakte hazelnoot over de nog zachte couverture.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren _____________ |