R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 à 6 p., Schotland 570 ml slagroom 85 g geplette havervlokken 7 el whisky 3 el honing 450 g frambozen verse munt optioneel: 2 el suiker Bereiding Rooster de havervlokken in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden. Klop de slagroom tot zachte pieken. Schep de whisky, de honing, de havervlokken en de frambozen door de room. Vul 4 dessertglazen met de cranachan. Garneer met een paar frambozen en wat munt. Hoewel ik geen zoetekauw ben, heb ik een paar eetlepels suiker als optie aan het recept toegevoegd. Voeg de geroosterde havervlokken pas op het laatste moment toe en serveer de cranachan dan meteen. Als de havervlokken met de overige ingrediënten gemengd worden gaat er het krokante snel vanaf.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |