R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
COUVE À MINEIRA
500 g boerenkool 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 el olijfolie 1 el boter peper en zout optioneel: 1 kleine ui, fijngesneden Bereiding Was de koolbladeren en verwijder de harde stengels. Snijd de kool in zeer smalle reepjes. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en roerbak er de knoflook in tot de geur vrijkomt (1/2 à 1 minuut). Voeg de boerenkoolreepjes toe en roerbak ze tot ze gaan slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Optioneel: fruit de ui een minuut of vijf en voeg dan de knoflook toe. Couve à mineira is een vast onderdeel van feijoda completa maar kan in feite bij nagenoeg iedere warme maaltijd gegeten worden. De kool moet op het laatste moment bereid worden. Braziliaanse couve ofwel kool is hier niet te krijgen. Boerenkool is het beste alternatief, spitskool kan ook.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |