R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COUVE À MINEIRA

kool op de manier van Minas Gerais, 4 p., Brazilië

500 g boerenkool
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
1 el boter
peper en zout

optioneel:
1 kleine ui, fijngesneden


Bereiding


Was de koolbladeren en verwijder de harde stengels.
Snijd de kool in zeer smalle reepjes.

Verhit de olie en de boter in een koekenpan en roerbak er de knoflook in tot de geur vrijkomt (1/2 à 1 minuut).
Voeg de boerenkoolreepjes toe en roerbak ze tot ze gaan slinken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Optioneel: fruit de ui een minuut of vijf en voeg dan de knoflook toe.


Info


Couve à mineira is een vast onderdeel van feijoda completa maar kan in feite bij nagenoeg iedere warme maaltijd gegeten worden.
De kool moet op het laatste moment bereid worden.

Braziliaanse couve ofwel kool is hier niet te krijgen. Boerenkool is het beste alternatief, spitskool kan ook.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________