|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Marokko, 4 p
3 el olijfolie 2 uien, in kwarten gesneden 4 tenen knoflook, fijngehakt 2 à 3 el tomatenpuree 2 tl harissa 4 venkelknollen, in vieren gesneden 60 g boter 8 dunne lamskoteletjes zout en versgemalen zwarte peper voor de couscous: 1/2 tl zout 400 ml warm water 350 g couscous (middelgrote korrrel) 2 el zonnebloemolie 1 1/2 el boter, in blokjes Bereiding Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak er op matig vuur de uien en de knoflook in tot ze zacht zijn. Meng de tomatenpuree en de harissa en verdun het mengsel met een beetje water. Voeg het mengsel aan de pan met de uien toe. Voeg 6 dl water en de kwarten venkel toe en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de venkel 10 minuten zachtjes koken. Bereid ondertussen de couscous. Roer het zout door het water. Doe de couscous in een kom en gieT er al roerend het gezouten water bij. Zet de kom terzijde en laat de couscous de bouillon absorberen (ca 10 mimuten). Werk met je vingers de zonnebloemolie door de couscous. Schep met een schuimspaan de groenten (venkel, ui) uit de kokende vloeistof en doe ze in een schaal. Laat de kookvloeistof op hoog vuur reduceren. Smelt de boter in een bakpan met dikke bodem en bruin er de koteletjes aan beide zijden in. Voeg de koteletjes vervolgens aan het gereduceerde kooknat toe en laat ze 15 minuten in de vloeistof garen. Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de couscous in een ovenvaste schaal en verdeel er de boter in stukjes over. Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de couscous. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven. Doe ondertussen de groenten in de pan met de koteletjes en laat ze goed doorwarmen. Haal na 20 minuten de couscous uit de oven en maak die met een vork los. Schep de couscous op een serveerschaal. Leg de koteletjes rondom het bergje couscous. Schep de groenten op de couscous. Bevochtig het geheel met de kookvloeistof en dien het gerecht op. Info Dit gerecht gaat mooi samen met "pickles" ofwel ingelegde groenten. Die moeten wel geruime tijd ervoor bereid worden. Meng daarvoor hele of gehakte rauwe groenten met witte wijnazijn en laat het mengsel zo'n 3 weken staan. In Marokko worden voor pickels vaak groene tomaten, hete pepers, witte kool en knoflook gebruikt. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |