R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
COUSCOUS MET KIP
hoofdgerecht, Marokko, 4 p





1/2 tl kaneel
1/2 tl kruidnagel, gemalen
1/2 tl cayennepeper
1 tl komijn
1/2 tl venkelzaad, gemalen
1/2 tl koriander
2 tl paprika
1/2 tl bruine suiker
3 el olijfolie
250 g couscous
2 1/2 dl hete kippenbouillon
6 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
1/4 kop geroosterde pijnboompitten
4 kipfilets
zout (zie Info)

voor de garnering:
schijfjes citroen


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Vijzel de kruidnagel en het venkelzaad fijn.

Doe de kaneel, kruidnagel, cayennepeper, komijn, het venkelzaad, de koriander, het paprikapoeder en de bruine suiker in een kom en meng ze.
Schenk 1 1/2 eetlepel olijfolie in een op middelhoog vuur verhitte pan. Bak er de helft van de specerijenmix 2 minuten in.

Voeg de couscous toe en meng die met de specerijen
Giet er de hete kippenbouillon bij en roer even.

Doe de coucous als alle bouillon geabsorbeerd is in een kom of schaal en voeg er de stukjes abrikoos en de geroosterde pijnboompitten aan toe.
Meng de ingrediënten en bedek de kom of schaal met plastic folie.

Doe de rest van de olie (1 1/2 eetlepel) en de rest van de specerijenmix  in een glazen overschaal en meng ze.
Haal de kipfilets aan beide zijden door het olie-specerijenmengsel en strooi er zout naar smaak op.
Leg de filets naast elkaar in de schaal en bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de filets op een bedje van couscous.
Garneer het gerecht met enkele schijfjes citroen.


Info


Serveer een Marokkaanse salade bij dit gerecht, bijvoorbeeld zaalouk.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________