![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, Marokko, 4 p ![]() 1/2 tl kaneel 1/2 tl kruidnagel, gemalen 1/2 tl cayennepeper 1 tl komijn 1/2 tl venkelzaad, gemalen 1/2 tl koriander 2 tl paprika 1/2 tl bruine suiker 3 el olijfolie 250 g couscous 2 1/2 dl hete kippenbouillon 6 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden 1/4 kop geroosterde pijnboompitten 4 kipfilets zout (zie Info) voor de garnering: schijfjes citroen Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Vijzel de kruidnagel en het venkelzaad fijn. Doe de kaneel, kruidnagel, cayennepeper, komijn, het venkelzaad, de koriander, het paprikapoeder en de bruine suiker in een kom en meng ze. Schenk 1 1/2 eetlepel olijfolie in een op middelhoog vuur verhitte pan. Bak er de helft van de specerijenmix 2 minuten in. Voeg de couscous toe en meng die met de specerijen Giet er de hete kippenbouillon bij en roer even. Doe de coucous als alle bouillon geabsorbeerd is in een kom of schaal en voeg er de stukjes abrikoos en de geroosterde pijnboompitten aan toe. Meng de ingrediënten en bedek de kom of schaal met plastic folie. Doe de rest van de olie (1 1/2 eetlepel) en de rest van de specerijenmix in een glazen overschaal en meng ze. Haal de kipfilets aan beide zijden door het olie-specerijenmengsel en strooi er zout naar smaak op. Leg de filets naast elkaar in de schaal en bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de filets op een bedje van couscous. Garneer het gerecht met enkele schijfjes citroen. Serveer een Marokkaanse salade bij dit gerecht, bijvoorbeeld zaalouk. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |