R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
COURGETTE EN BLOEMKOOLSALADE
bijgerecht, 4 p., Marokko





4 el olijfolie
2 à 3 kleine courgettes, in dikke schijven gesneden
1 bloemkool, in roosjes verdeeld
het sap van 1 citroen
2 à 3 tenen knoflook, geperst
zout en versgemalen zwarte peper
1 tl paprikapoeder


Bereiding


Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en bruin er de plakken courgette aan beide kanten in.
Laat de plakken courgette uitlekken op keukenpapier.

Stoom of kook de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn. Doe ze in een kom.

Stamp de bloemkool licht -het mag beslist geen moes worden- en giet er de rest van de olijfolie en de heft van het citroensap bij.
Schep de geperste knoflook voorzichtig door de bloemkool.

Voeg de plakken courgette, de peterselie, de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak toe en schep het geheel om.


Info


Courgette en bloemkool vormen een geliefde combinatie in Marokko, zowel in salades als gegrild op spiezen of als toevoeging aan couscous of tajines.
 


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________