![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "kroningskip", kipsalade, 6 à 8 p., Engeland ![]() 2 kipfilets 1 el olijfolie het sap en de rasp van 1 citroen zeezout en versgemalen zwarte peper een klont boter 1 sjalot, fijngesneden 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden 2 tl madras currypoeder 2 el tomatenpuree 1 dl droge witte wijn 1 dl kippenbouillon 1 el abrikozenjam 150 ml mayonaise 75 g crème fraîche 1 grote mango, in blokjes gesneden 4 bosuitjes, fijngesneden 2 el versgehakte koriander een beetje tabascosaus 50 g amandelschaafsel groen slablad of waterkers Bereiding Wrijf de kipfilets in met de olie en rasp er de citroenschil over. Kruid de filets met zout en peper. Stoom de kip gaar (20 à 25 minuten) en laat die vervolgens afkoelen. Verhit de boter in een koekenpan en bak er de sjalot en chilipeper in (5 minuten). Voeg het currypoeder toe en bak het 2 à 3 minuten mee. Roer er de tomatenpuree door en als die op temperatuur gekomen is de wijn. Laat de wijn tot de helft iknkoken. Voeg de jam en de bouillon toe en laat de pan op het vuur staan tot alle vloeistof tot de helft gereduceerd is. Laat het geheel afkoelen. Meng in een kom de mayonaise en creme fraiche. Roer er de curry-dressing door. Schep er de blokjes mango, de bosuitjes, het citroensap en de koriander door. Snijd de kipfilets in eetbare stukken. Schep ze door het mayonaisemengsel. Voeg zout, peper en tabasco naar smaak toe. Serveren met een groene salade . Garneer het geheel met het amandelschaafsel. Coronation chicken is een gerecht dat gecreeerd werd voor het banquet ter gelegenheid van de kroning van de Engelse koningin Elisabeth in 1952. De originele coronation chicken was een tamelijk "straight" gerecht met currypoeder als de grote smaakmaker, daar verse curryingrediënten nauwelijks verkrijgbaar waren in het na-oorlogse koninkrijk. Mettertijd werd de coronation chicken meer "sophisticated" door het gebruik van verse kruiden en specerijen, verse vruchten in plaats van jam of abrikozen uit blik en toevoeging van ingrediënten als amandelschaafsel, rozijnen en crème fraîche. Net als Elisabeth heeft het gerecht tot nu toe onversaagd standgehouden. Die kip verdient zelf eigenlijk ook een jubileum.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |