![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
COQUILLES MET VERSE KRUIDEN EN STUKJES WALNOOT
voorgerecht, Nederland ![]() 12 coquilles (vers of diepvries) 10 el olijfolie 1 limoen 1 tl honing zout en peper gemengde verse kruiden: bieslook, peterselie, dille verder: ca 6 walnoten, grof gebroken Bereiding Snijd de coquilles overlangs in dunne plakjes. Leg verse coquilles een half uur vóór verwerking in de diepvries: licht bevroren zijn ze gemakkelijker in plakjes te snijden Laat diepvriescoquilles vooraf niet helemaal ontdooien. Hak de gemengde kruiden fijn. Rooster de walnoten in een droge op middelhoge temperatuur verhitte koekenpan. Neem de noten uit de pan zodra ze kleur krijgen. Breek de noten als ze voldoende afgekoeld zijn in grove stukjes. Klop een vinaigrette van de olijfolie, het limoensap, de honing en peper en zout. Roer vervolgens de gemengde kruiden door de vinaigrette. Schik de plakjes coquille op vier bordjes en schenk er de vinaigrette over. Verdeel de grof gehakte walnoten over de bordjes en garneer het geheel met verse kruiden. Coquilles krijgen in dit recept gezelschap van enkele walnoten. Ze gaan goed samen niet ondanks maar dankzij hun contrasten, de coquilles zijn de zachtheid zelf en de krokant geroosterde noten zorgen voor "body" en "bite" en qua smaak zijn ze een niet minder interessant stel omdat ze milde zoetheid paren aan een licht bittertje....... Goedgekeurd! |