R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
COQUILLES MET VERSE KRUIDEN EN STUKJES WALNOOT
voorgerecht, Nederland






12 coquilles (vers of diepvries)
10 el olijfolie
1 limoen
1 tl honing
zout en peper
gemengde verse kruiden:
bieslook, peterselie, dille

verder:
ca 6 walnoten, grof gebroken


Bereiding


Snijd de coquilles overlangs in dunne plakjes. Leg verse coquilles een half uur vóór verwerking in de diepvries: licht bevroren zijn ze gemakkelijker in plakjes te snijden Laat diepvriescoquilles vooraf niet helemaal ontdooien. 

Hak de gemengde kruiden fijn.
Rooster de walnoten in een droge op middelhoge temperatuur verhitte koekenpan. Neem de noten uit de pan zodra ze kleur krijgen.
Breek de noten als ze voldoende afgekoeld zijn in grove stukjes.

Klop een vinaigrette van de olijfolie, het limoensap, de honing en peper en zout. Roer vervolgens de gemengde kruiden door de vinaigrette.

Schik de plakjes coquille op vier bordjes en schenk er de vinaigrette over.
Verdeel de grof gehakte walnoten over de bordjes en garneer het geheel met verse kruiden.



Info


Coquilles krijgen in dit recept gezelschap van enkele walnoten. Ze gaan goed samen niet ondanks maar dankzij hun contrasten, de coquilles zijn de zachtheid zelf en de krokant geroosterde noten zorgen voor "body" en "bite" en qua smaak zijn ze een niet minder interessant stel omdat ze milde zoetheid paren aan een licht bittertje.......  Goedgekeurd!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________