![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Frankrijk ![]() 12 schoongemaakte coquilles 2 el olijfolie zeezout en zwarte peper citroensap de vinaigrette: het wit van 4 preien 125 ml olijfolie 1 el Dijon-mosterd 1 el witte wijnazijn peterselie optioneeel: een beetje suiker Bereiding Snijd het witte gedeelte van de preien in smalle ringetjes en was ze in een vergiet onder stromend koud water. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en sauteer er de preiringen met zout en peper 5 minuten in. Laat de prei zacht maar niet bruin worden. Klop de olijfolie, de mosterd, de azijn, zout en peper en eventueel wat suiker door elkaar. Roer een paar eetlepels vinaigraitte door de gegaarde prei. Snijd de coquilles horizontaal doormidden. Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met zout en peper. Leg de coquilles, als de olie heet is, in een cirkel met de klok mee in de pan en bak ze 1 minuut. Draai de coquilles om in de volgorde waarin je ze in de pan hebt gelegd en bak ze nog 1 minuut. Schep de preivinaigrette op voorverwarmde borden en schik er de coquilles op. Druppel nog wat vinaigrette over de borden. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|