R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COQUILLES MET PREIVINAIGRETTE
voorgerecht, 4 p., Frankrijk





12 schoongemaakte coquilles
2 el olijfolie
zeezout en zwarte peper
citroensap

de vinaigrette:
het wit van 4 preien
125 ml olijfolie
1 el Dijon-mosterd
1 el witte wijnazijn
peterselie

optioneeel:
een beetje suiker


Bereiding


Snijd het witte gedeelte van de preien in smalle ringetjes en was ze in een vergiet onder stromend koud water. Laat ze goed uitlekken.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en sauteer er de preiringen met zout en peper 5 minuten in. Laat de prei zacht maar niet bruin worden.

Klop de olijfolie, de mosterd, de azijn, zout en peper en eventueel wat suiker door elkaar.
Roer een paar eetlepels vinaigraitte door de gegaarde prei.

Snijd de coquilles horizontaal doormidden.
Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan.
Bestrooi de coquilles met zout en peper.
Leg de coquilles, als de olie heet is, in een cirkel met de klok mee in de pan en bak ze 1 minuut.

Draai de coquilles om in de volgorde waarin je ze in de pan hebt gelegd en bak ze nog 1 minuut.

Schep de preivinaigrette op voorverwarmde borden en schik er de coquilles op.
Druppel nog wat vinaigrette over de borden. Direkt serveren.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________