R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

COQUILLES MET CHORIZO
tapas, 6 à 8 p, Spanje

reeks 515 (141K)



200 g verse chorizo, in dunne schijfjes
4 lente-uitjes, in smalle ringetjes gesneden
1 à 2 rode chilies, in stukjes of reepjes gesneden
24 coquilles
2 à 4 el honing, naar smaak


Bereiding


Verhit een grillpan op hoog vuur en grill er de schijfjes chorizo in.
Voeg als de chorizo sappen af gaat geven de lente-ui en de chilipepers toe. Bak ze 2 minuten mee.

Voeg de coquilles toe en bak ze 2 à 3 minuten aan iedere kant.
Schenk de honing over de coquilles en schep ze om zodat ze aan alle kanten met de honing bedekt worden.

Verdeel de coquilles en de chorizo over 6 schaaltjes of over 6 Jacobsschelpen.

Zout en peper zullen vanwege de chorizo amper nodig zijn.



reeks 515 (141K)


Info


"Is dit niet wat buitenissig", vroeg de Britse televisie-kok Nigel Slater zich af, toen een Engelse visser op wiens boot hij meedobberde, dit gerecht ter plekke -dus midden op de woelige baren- voor hem bereidde? Kostbare, subtiele zeevruchten combineren met eigenzinnige worst en een flinke dosis rode peper?
Nee, hoor! Zo buitenissig is dat niet voor een Engelse visser die in zijn vrije tijd duikt en dan met het grootste gemak mandenvol Jacobsschelpen van de bodem opraapt.
Het is nog minder buitenissig als je weet dat dit in Spanje een geliefde tapas is.
Het duurde overigens maar even voor Nigel zijn scepsis liet varen. Na voorzichtig geproefd te hebben gaf hij als commentaar: "The combination of spicy chorizo and chilli with creamy scallops and a touch of honey gives this easy starter a sensational flavour".
En gelijk heeft ie, die Nigel. Sorry, Engelse visser maar dit gerecht moeten we aan Spanje toeschrijven.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________