![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland
| tapas, 6 à 8 p, Spanje ![]() 200 g verse chorizo, in dunne schijfjes 4 lente-uitjes, in smalle ringetjes gesneden 1 à 2 rode chilies, in stukjes of reepjes gesneden 24 coquilles 2 à 4 el honing, naar smaak
Bereiding
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill er de schijfjes chorizo in. Voeg als de chorizo sappen af gaat geven de lente-ui en de chilipepers toe. Bak ze 2 minuten mee. Voeg de coquilles toe en bak ze 2 à 3 minuten aan iedere kant. Schenk de honing over de coquilles en schep ze om zodat ze aan alle kanten met de honing bedekt worden. Verdeel de coquilles en de chorizo over 6 schaaltjes of over 6 Jacobsschelpen. Zout en peper zullen vanwege de chorizo amper nodig zijn. ![]() Info "Is dit niet wat buitenissig", vroeg de Britse televisie-kok Nigel Slater zich af, toen een Engelse visser op wiens boot hij meedobberde, dit gerecht ter plekke -dus midden op de woelige baren- voor hem bereidde? Kostbare, subtiele zeevruchten combineren met eigenzinnige worst en een flinke dosis rode peper? Nee, hoor! Zo buitenissig is dat niet voor een Engelse visser die in zijn vrije tijd duikt en dan met het grootste gemak mandenvol Jacobsschelpen van de bodem opraapt. Het is nog minder buitenissig als je weet dat dit in Spanje een geliefde tapas is. Het duurde overigens maar even voor Nigel zijn scepsis liet varen. Na voorzichtig geproefd te hebben gaf hij als commentaar: "The combination of spicy chorizo and chilli with creamy scallops and a touch of honey gives this easy starter a sensational flavour". En gelijk heeft ie, die Nigel. Sorry, Engelse visser maar dit gerecht moeten we aan Spanje toeschrijven. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|