R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CLASSIC BEEF STEW WITH CHEESE AND HERB DUMPLINGS
(SLOW COOKER RECEPT)
4 p., Amerika
 




800 g stoofvlees
4 koppen gemengde groenten bestaande uit:
 wortel, knolselderij, pastinaak
alle drie in stukken gesneden

verder:
1 flinke aardappel, in stukken gesneden
2 blaadjes laurier
1 el gedroogde tijm
 2 el bloem
1 el mosterdpoeder
2 el zonnebloemolie, plus extra
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 ui, in stukjes gesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 1/2 kop runderbouillon
2 el worcestershire sauce
zout en peper

1 hoeveelheid "cheese and herb dumplings"
klik hier voor het recept

optioneel:
4 el maizena


Bereiding

Snijd de gemengde groente in stukken en doe ze met de aardappel, de laurierblaadjes en de tijm in de slow cooker.

Doe het vlees in een kom en strooi er zout en peper over. Even omscheppen.
Voeg de bloem en het mosterdpoeder toe. Schep het vlees om tot het aan alle kanten met het bloemmengsel bedekt is.

Verhit op hoge temperatuur 2 el olie in een grote pan. Verlaag de temparatuur naar middenhoog, doe het vlees in de pan en bak het tot het aan alle kanten gebruind is ( 5 à 8 minuten). Voeg indien nodig extra olie toe.

Schep het gebruinde vlees in de slow cooker.

Maak de pan schoon en verhit er 1 el olijfolie in.
Voeg de bleekselderij en de ui toe en bak ze al roerend 2 minuten.
Voeg de knoflook toe en en ga door met bakken tot de stukjes ui zacht zijn (1 à 3 minuten).
Voeg de bouillon en de worcestershire sauce toe en breng ze aan de kook.
Giet het mengsel in de slow cooker en voeg wat zout en peper toe.

Plaats het deksel op de slow cooker. Stel het apparaat in op stand 2 en de kooktijd op 4 1/2 uur.

Bereid in de tussentijd de cheese and herb dumplings.

Voeg na 3 1/2 uur de dumplimgs toe. Vind je de stew te dun voeg dan ook de maizena opgelost in 2 el koud water toe. Doe dit snel zodat er geen of nauwelijks warmteverlies optreedt.

Na een uur zijn de dumplings goed doorgegaard.
Verwijder de laurierblaadjes en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.
Garneer de stew met peterselie.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________