![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| citrus maanzaadcake, Engeland ![]() 175 g zachte boter 175 g basterdsuiker 3 eieren, losgeklopt 250 g zelfrijzend bakmeel 50 g maanzaad de rasp van 2 sinasappels de rasp van 2 citroenen 4 afgeronde el yoghurt voor de topping: 250 g mascarpone rasp en sap van een kleine sinaasappel 3 el "orange curd" of "lemoncurd" de rasp van 1 citroen ![]() Bereiding Verwarm de oven voor op 130 C (hete lucht oven), 150 C (gasoven). Bekleed de bodem van een ronde, hoge cakebakvorm met een diameter van ca 20 centimeter met bakpapier en vet de rand van de bakvorm in met boter. Roer/klop met een houten lepel de boter, suiker, eieren, het bakmeel, maanzaad, de citusrasp en de yoghurt tot een egaal beslag. "Stort" het beslag in de cakebakvorm en spreid het in een vlakke laag uit. Bak de cake in de voorverwarmde oven tot de cake net stevig is (45 à 50 minuten). Laat de cake in de bakvorm 10 minuten afkoelen. Verwijder het bakpapier en laat de cake op een draadrek verder afkoelen. Meng de mascarpone met de lemon- of orangecurd en zoveel sinaasappelsap dat het een soepele, spreidbare massa wordt. Spreid het mascarponemengsel uit over de cake en strooi er vervolgens de sinaasappel- en citroenrasp over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |