R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CITRUS POPPY SEED CAKE
citrus maanzaadcake, Engeland





175 g zachte boter
175 g basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
250 g zelfrijzend bakmeel
50 g maanzaad
de rasp van 2 sinasappels
de rasp van 2 citroenen
4 afgeronde el yoghurt

voor de topping:
250 g mascarpone
rasp en sap van een kleine sinaasappel
3 el "orange curd" of "lemoncurd"
de rasp van 1 citroen
 





Bereiding


Verwarm de oven voor op 130 C (hete lucht oven), 150 C (gasoven).

Bekleed de bodem van een ronde, hoge cakebakvorm met een diameter van ca 20 centimeter met bakpapier en vet de rand van de bakvorm in met boter.

Roer/klop met een houten lepel de boter, suiker, eieren, het bakmeel, maanzaad, de citusrasp en de yoghurt tot een egaal beslag.

"Stort" het beslag in de cakebakvorm en spreid het in een vlakke laag uit.

Bak de cake in de voorverwarmde oven tot de cake net stevig is (45 à 50 minuten).

Laat de cake in de bakvorm 10 minuten afkoelen.

Verwijder het bakpapier en laat de cake op een draadrek verder afkoelen.

Meng de mascarpone met de lemon- of orangecurd en zoveel sinaasappelsap dat het een soepele, spreidbare massa wordt.

Spreid het mascarponemengsel uit over de cake en strooi er vervolgens  de sinaasappel- en citroenrasp over.
 

Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________