![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Image000 .jpg" Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CITROEN ZURE ROOMCAKE
Engeland
![]() 1 kop (227 g) boter, gesmolten 3 koppen suiker 6 grote eieren, kamertemperatuur 5 el citroensap 1 el citroenrasp 1 tl citroen extract 3 koppen patentbloem 1/2 tl baksoda 1/4 tl zout 1 1/4 kop zure room voor de icing: 1/4 kop zure room, kamertemperatuur 2 el boter, gesmolten 2 1/2 kop poedersuiker 2 à 3 el citroensap 2 tl citroenrasp optioneel: extra citroenrasp Bereiding Mix in een grote kom de boter en de suiker tot een lichte, luchtige massa (5 minuten). Voeg één voor één de eieren toe, mix tussendoor steeds. Roer het citroensap, de citroenrasp en het citroenextract door het beslag. Meng in een andere kom de bloem, de baksoda en het zout en voeg dit mengsel afwisselend met de zure room aan het boter-suiker-eimengsel toe. Mix na iedere toevoeging even. Stop met mixen als het beslag een egaal geheel vormt. Verwarm de oven voor (175 C). Vet een tulbandbakvorm in met boter en bestuif de vorm vervolgens licht met bloem. "Stort" het beslag in de bakvorm en plaats die in de voorverwarmde oven. Bak de cake 55 à 60 minuten. Controleer of die goed gaar is door middel van de prikkerproef (een prikker die je midden in de cake steekt moet er schoon -zonder aanhangend beslag- uitkomen). Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor die er uit te nemen en op een draadrek te plaatsen. "Schenk" de icing over de tulbandcake als die helemaal is afgekoeld ien laat die goed uitharden. Garneer de cake indien gewenst met citroenrasp. Bewaar de cake in de koelkast. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |