![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht 4 p., Engeland ![]() 600 à 800 ml kippen- of visbouillon 65 g ongezouten boter 3 banaansjalotjes, fijngesneden 250 g risottorijst 80 ml droge witte wijn sap en rasp van 1 citroen een handvol vers peterselieblad, fijngehakt 65 g bloem 2 eieren 100 g gedroogd broodkruim plantaardige olie 200 g gerookte zalm 2 handenvol waterkers verder: partjes citroen Bereiding Verwam op lage temperatuur de bouillon in een pannetje. Laat op middelhoge temperatuur in een koekenpan de boter smelten en bak er de sjalotjes in tot ze zacht en glazig maar niet gekleurd zijn (ca 5 min). Voeg de rijst toe en roer tot de korrels met boter bedekt zijn (ca 2 minuten) . Verhoog de temperatuur, voeg de wijn toe en laat die bubbelen tot de vloeistof door de rijst geabsorbeerd is. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot ook die geabsorbeerd is. Voeg dan de volgende soeplepel bouillon toe, enzovoorts. Misschien heb je niet alle bouillon nodig of moet je juist extra vocht toevoegen voor het verkrijgen van de juiste consistentie. Die moet dikker/vaster zijn dan die van "gewone" risotto en zeker niet papperig. Voeg als de consistentie goed is het sap en de rasp van een citroen, zout en peper en de peterselie toe. Roer ze door de risotto en laat die vervolgens zeker een uur afkoelen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet een kookring van 8 cm doorsnee in met wat boter. Verdeel de risotto in 4 gelijke porties en vorm er met behulp van de kookring 4 rondjes/patties citroenrisotto mee op de bakplaat. Bedek ze losjes met plastic folie en laat ze 3 kwartier afkoelen en opstijven. Meng in een kommetje de mierikswortel, crème fraîche en zout en peper naar smaak en indien gewenst ook wat citroensap. Zet het kommetje terzijde. "Coat" de cakes door ze achtereenvolgens door de bloem, door losgeklopt ei waaraan zout en peper is toegevoegd en door broodkruim te halen. Druk het broodkruim wat aan. Verhit een laag olie (3 à 4 cm) in een diepe pan en frituur de cakes met 2 stuks tegelijk tot ze goudgeel kleuren en krokant zijn (3 à 4 minuten per kant). Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een matig verwarmde oven terwijl je de volgende 2 cakes frituurt. Leg de gefrituurde risottocakes ieder op een bord(je) en beleg ze met een plak gerookte zalm. Garneer met een takje waterkers, een schijfje/partje citroen en een draai zwarte peper Serveer de risottocakes met de mierikswortelcreme apart in een kommetje naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |