R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CITROEN RISOTTOCAKES MET GEROOKTE ZALM EN MIERIKSWORTELCRÈME
voorgerecht 4 p., Engeland
 



600 à 800 ml kippen- of visbouillon
65 g ongezouten boter
3 banaansjalotjes, fijngesneden
250 g risottorijst
80 ml droge witte wijn
sap en rasp van 1 citroen
een handvol vers peterselieblad, fijngehakt
65 g bloem
2 eieren
100 g gedroogd broodkruim
plantaardige olie
200 g gerookte zalm
2 handenvol waterkers

verder:
partjes citroen


Bereiding


Verwam op lage temperatuur de bouillon in een pannetje.

Laat op middelhoge temperatuur in een koekenpan de boter smelten en bak er de sjalotjes in tot ze zacht en glazig maar niet gekleurd zijn (ca 5 min).

Voeg de rijst toe en roer tot de korrels met boter bedekt zijn (ca 2 minuten) . Verhoog de temperatuur, voeg de wijn toe en laat die bubbelen  tot de vloeistof door de rijst geabsorbeerd is.
Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot ook die geabsorbeerd is. Voeg dan de volgende soeplepel bouillon toe, enzovoorts. Misschien heb je niet alle bouillon nodig of moet je juist extra vocht toevoegen voor het verkrijgen van de juiste consistentie. Die moet dikker/vaster zijn dan die van "gewone" risotto en zeker niet papperig.
Voeg als de consistentie goed is het sap en de rasp van een citroen, zout en peper en de peterselie toe. Roer ze door de risotto en laat die vervolgens zeker een uur afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet een kookring van 8 cm doorsnee in met wat boter.
Verdeel de risotto in 4 gelijke porties en vorm er met behulp van de kookring 4 rondjes/patties citroenrisotto mee op de bakplaat.
Bedek ze losjes met plastic folie en laat ze 3 kwartier afkoelen en opstijven.

Meng in een kommetje de mierikswortel, crème fraîche en zout en peper naar smaak en indien gewenst ook wat citroensap. Zet het kommetje terzijde.

"Coat" de cakes door ze achtereenvolgens door de bloem, door losgeklopt ei waaraan zout en peper is toegevoegd en door broodkruim te halen. Druk het broodkruim wat aan.

Verhit een laag olie (3 à 4 cm) in een diepe pan en frituur de cakes met 2 stuks tegelijk tot ze goudgeel kleuren en krokant zijn (3 à 4 minuten per kant).
Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een matig verwarmde oven terwijl je de volgende 2 cakes frituurt.

Leg de gefrituurde risottocakes ieder op een bord(je) en beleg ze met een plak gerookte zalm. Garneer met een takje waterkers, een schijfje/partje citroen en een draai zwarte peper

Serveer de risottocakes met de mierikswortelcreme apart in een kommetje


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________