R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CINGENE PILAVI
"gipsy"salade, 3 à 4 p., Turkije





2 rode uien, in dunne halve ringen
1 groene paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
1 groene chili, zaad verwijderd en fijngehakt
2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
1 bundel platte peterselie, grof gehakt
225 g feta, gespoeld en geraspt
2 grote tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngehakt
2 à 3 el olijfolie
 zout en versgemalen zwarte peper
 
voor erbij:
1 tl kirmizi biber of paprika
1 tl gemalen sumac


Bereiding


Doe de uiringen in een kom en strooi er wat zout op. Doe de uien na 10 minuten in een vergiet en spoel ze dan onder de koudwaterkraan.

Doe de uiringen en fijngesneden paprika in een kom en voeg er de chilipeper, knoflook, peterselie, feta en tomaten aan toe.

Giet er de olijfolie over, strooi er zout en peper naar snaak over en meng alles goed.

Schik de salade op een serveerschaal en sprenkel er het paprikapoeder en de sumac over.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________