|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"gipsy"salade, 3 à 4 p., Turkije 2 rode uien, in dunne halve ringen 1 groene paprika, zaad verwijderd en fijngesneden 1 groene chili, zaad verwijderd en fijngehakt 2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 bundel platte peterselie, grof gehakt 225 g feta, gespoeld en geraspt 2 grote tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngehakt 2 à 3 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peper voor erbij: 1 tl kirmizi biber of paprika 1 tl gemalen sumac Bereiding Doe de uiringen in een kom en strooi er wat zout op. Doe de uien na 10 minuten in een vergiet en spoel ze dan onder de koudwaterkraan. Doe de uiringen en fijngesneden paprika in een kom en voeg er de chilipeper, knoflook, peterselie, feta en tomaten aan toe. Giet er de olijfolie over, strooi er zout en peper naar snaak over en meng alles goed. Schik de salade op een serveerschaal en sprenkel er het paprikapoeder en de sumac over. |