|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Creoolse soep, 4 à 6 p., Venezuela 1 el olie 1 ui, fijngesneden 4 teentjes knoflook, fijngesneden 1 tl gemalen komijn 50 g versgehakte koriander 2 kipfilets, in blokjes 1 1/2 l water 3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden zout 275 g zoete maiskorrels (blik) 240 ml melk 175 g mozzarella, in blokjes Bereiding Verhit de olie in een soeppan. Voeg de uien, knoflook, komijn en de helft van de koriander toe en fruit ze een minuut of 5. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 5 minuten mee. Roer zo nu en dan. Voeg het water en wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep de blokjes kip met een schuimspaan uit de pan en trek het vlees met 2 vorken in stukjes. Doe het vlees terug in de pan en voeg de aardappels toe. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur weer laag. Laat de soep zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg de maiskorrels, de rest van de koriander, de melk en indien nodig nog zout toe. Breng de soep weer op temperatuur. Neem de pan van het vuur en voeg de blokjes kaas aan de soep toe. Direkt serveren. Een lekkere en bijzondere soep. De ingrediënten gaan prima samen, iets waar ik van te voren mijn twijfels over had. Het is wel een beetje opletten met de mozzarella. In de hete soep verandert de kaas vrij snel in een dradenfestijn. Enige hilariteit is daarbij niet uitgesloten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|