R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| salade, 4 p., Griekenland 1 teentje knoflook voor de dressing: 4 el olijfolie 4 el citroensap 2 tl gedroogde oregano 1 el muntblaadjes, fijngehakt zwarte peper zeezout voor de salade: 1 groene paprika, in ringen 1/2 komkommer, in blokjes 24 kerstomaatjes 100 g feta, in blokjes 16 ontpitte olijven voor de garnering: blaadjes sla Bereiding Wrijf een slakom in met een gehalveerde of geplette teen knoflook. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, de oregano, de munt en zout en peper. Doe de ingrediënten voor de salade, behalve de feta, in een kom en giet er de dressing over. Schep de salade zorgvuldig om. Schep de salade op bordjes en verkruimel er de feta over. Deze traditionele Griekse salade kun je zowel als lunchgerecht, voorgerecht, bijgerecht als hoofdgerecht serveren. Serveer er in het laatste geval stevig brood en tzatziki bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |