R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHOCOLATE CHERRY PISTACHIO LOAF
chocolade - kersen - pistachenotenbrood, Engeland

150 g boter, gesmolten softened
150 g suiker
3 grote eieren
150 g patentbloem
1 tl bakpoeder
75 g pistachenootjes, gepeld en fijngemalen
240 g donkere chocolade, grof gehakt
1/4 kop (diepvries)kersen, ontpit en ontdooid
120 g slagroom


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Laat je keukenmachine/staande mixer op middelhoge snelheid de zachte of gesmolten boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel kloppen (ca 5 minuten).
Voeg met de mixer in werking met tussenpozen één voor één de eieren toe. Stop het mixen ruim een minuut na toevoeging van het laatste ei.

Ontkoppel de mengkom van het apparaat, indien van toepassing, zeef er het bakpoeder en de bloem boven en voeg de gemalen pistachio's toe. Vouw bakpoeder, bloem en fijngemalen nootjes met een spatel door het boter-suiker-eimengsel. Vouw er vervolgens de helft van de grof gehakte chocolade door.

Stort het mengsel in een standaardbroodbakvorm of  broodvorm naar keuze.
Verdeel de kersen over het beslag en druk ze er zachtjes in. Haal de kersen eventueel eerst door de bloem, dat zou het naar de bodem zakken van de kersen tegen moeten gaan.
Bak het "brood" 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van het brood steekt er schoon of met een paar kruimels uitkomt.
Laat het gebakken brood wat afkoelen, neem het vervolgens uit de vorm en plaats het op een draadrek met een vel bakpapier eronderhebt gelegd.

Breng ondertussen op middelhoge temperatuur de room in een steelpannetje tot het kookpunt. Voeg de resterende helft van de gehakte chocolade toe en neem het pannetje van de hittebron. Zet een deksel op het pannetje, wacht een minuut en klop dan de room en inmiddels gesmolten chcolade tot een homogeen mengsel.
Giet de ganache gelijkmatig over het brood en laat die over de zijkanten lopen.
Laat de ganache afkoelen en hard worden voor het brood aan te smijden.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________