![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| chocolade - kersen - pistachenotenbrood, Engeland 150 g boter, gesmolten softened 150 g suiker 3 grote eieren 150 g patentbloem 1 tl bakpoeder 75 g pistachenootjes, gepeld en fijngemalen 240 g donkere chocolade, grof gehakt 1/4 kop (diepvries)kersen, ontpit en ontdooid 120 g slagroom Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Laat je keukenmachine/staande mixer op middelhoge snelheid de zachte of gesmolten boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel kloppen (ca 5 minuten). Voeg met de mixer in werking met tussenpozen één voor één de eieren toe. Stop het mixen ruim een minuut na toevoeging van het laatste ei. Ontkoppel de mengkom van het apparaat, indien van toepassing, zeef er het bakpoeder en de bloem boven en voeg de gemalen pistachio's toe. Vouw bakpoeder, bloem en fijngemalen nootjes met een spatel door het boter-suiker-eimengsel. Vouw er vervolgens de helft van de grof gehakte chocolade door. Stort het mengsel in een standaardbroodbakvorm of broodvorm naar keuze. Verdeel de kersen over het beslag en druk ze er zachtjes in. Haal de kersen eventueel eerst door de bloem, dat zou het naar de bodem zakken van de kersen tegen moeten gaan. Bak het "brood" 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van het brood steekt er schoon of met een paar kruimels uitkomt. Laat het gebakken brood wat afkoelen, neem het vervolgens uit de vorm en plaats het op een draadrek met een vel bakpapier eronderhebt gelegd. Breng ondertussen op middelhoge temperatuur de room in een steelpannetje tot het kookpunt. Voeg de resterende helft van de gehakte chocolade toe en neem het pannetje van de hittebron. Zet een deksel op het pannetje, wacht een minuut en klop dan de room en inmiddels gesmolten chcolade tot een homogeen mengsel. Giet de ganache gelijkmatig over het brood en laat die over de zijkanten lopen. Laat de ganache afkoelen en hard worden voor het brood aan te smijden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |