R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CHOCOLATE CHERRY CHEESECAKE





75 g ongezouten boter
300 g donkere chocolade-digestives
560 g roomkaas
200 ml zure room
125 g basterdsuiker
de rasp van 1 citroen
2 el maizena
 3 eieren en 2 eidooiers

voor de kersen-curd:
500 g ontpitte kersen (vers of ingevroren)
het sap van 2 citroenen
75 g basterdsuiker
3 eidooiers
2 el maizena

verder:
verse kersen


Bereiding


Doe de kersen met het citroensap in een pannetje en kook het geheel op laag vuur tot de kersen uit elkaar vallen en zacht zijn.
Doe de kersen in een zeef. Zet de zeef op een kom.
Plet de kersen met een houten lepel zodat het sap vrijkomt. Je hebt 3 dl kersensap nodig. De kersenpulp kun je wegdoen.

Voeg de suiker toe. Doe het mengsel in het pannetje en laat op lage temperatuur de suiker oplossen.

Meng met een garde de 3 eidooiers en de maizena .
Voeg het mengsel aan het pannetje met gezoet kersennat toe en roer, nog steeds op laag vuur, tot het mengsel dikker wordt.
Giet het mengsel in een schone kom en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Klop in een kom de roomkaas en de zure room los tot ze goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Voeg de basterdsuiker toe en klop het een minuut mee.

Vouw met een spatel de citroenrasp en de maizena door  het mengsel..
Klop er vervolgens de 3 eieren en 2 eidooiers door.
Klop alle ingrediënten goed door elkaar.

Smelt de boter.
Blend de koekjes tot een fijn kruim maar laat het geen poeder worden. Meng de boter en het koekkruim.
Neem een springvorm met een diameter van 23 cm en doe er het koekjesmengsel in. Druk het mengsel uit tot een egale laag die de hele bodem beslaat.
Je kunt  indien gewenst de bodem eerst met bakpapier bekleden.

Schep een laagje kersen-curd op de koekjesbodem in het bakblik en vervolgens een laagje cheesecake. Ga zo verder.
Eindig met laagje kersencurd. Breng het laagje in een snelle draaiende bweging boven de taart aan.
Neem een houten prikker en gebruik die om de toplaag te decoren. Door te "tekenen" met de prikker kun je een patroon naar eigen keuze aanbrengen.

Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Het midden van de taart mag nog een beetje wobbelig zijn.

Maak de taart met een mes los van de taartrand en zet die vervolgens terug in de oven om daar langzaam af te koelen.

Decoreer de taart met verse kersen.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________