![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ![]() 75 g ongezouten boter 300 g donkere chocolade-digestives 560 g roomkaas 200 ml zure room 125 g basterdsuiker de rasp van 1 citroen 2 el maizena 3 eieren en 2 eidooiers voor de kersen-curd: 500 g ontpitte kersen (vers of ingevroren) het sap van 2 citroenen 75 g basterdsuiker 3 eidooiers 2 el maizena verder: verse kersen Bereiding Doe de kersen met het citroensap in een pannetje en kook het geheel op laag vuur tot de kersen uit elkaar vallen en zacht zijn. Doe de kersen in een zeef. Zet de zeef op een kom. Plet de kersen met een houten lepel zodat het sap vrijkomt. Je hebt 3 dl kersensap nodig. De kersenpulp kun je wegdoen. Voeg de suiker toe. Doe het mengsel in het pannetje en laat op lage temperatuur de suiker oplossen. Meng met een garde de 3 eidooiers en de maizena . Voeg het mengsel aan het pannetje met gezoet kersennat toe en roer, nog steeds op laag vuur, tot het mengsel dikker wordt. Giet het mengsel in een schone kom en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 C. Klop in een kom de roomkaas en de zure room los tot ze goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Voeg de basterdsuiker toe en klop het een minuut mee. Vouw met een spatel de citroenrasp en de maizena door het mengsel.. Klop er vervolgens de 3 eieren en 2 eidooiers door. Klop alle ingrediënten goed door elkaar. Smelt de boter. Blend de koekjes tot een fijn kruim maar laat het geen poeder worden. Meng de boter en het koekkruim. Neem een springvorm met een diameter van 23 cm en doe er het koekjesmengsel in. Druk het mengsel uit tot een egale laag die de hele bodem beslaat. Je kunt indien gewenst de bodem eerst met bakpapier bekleden. Schep een laagje kersen-curd op de koekjesbodem in het bakblik en vervolgens een laagje cheesecake. Ga zo verder. Eindig met laagje kersencurd. Breng het laagje in een snelle draaiende bweging boven de taart aan. Neem een houten prikker en gebruik die om de toplaag te decoren. Door te "tekenen" met de prikker kun je een patroon naar eigen keuze aanbrengen. Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Het midden van de taart mag nog een beetje wobbelig zijn. Maak de taart met een mes los van de taartrand en zet die vervolgens terug in de oven om daar langzaam af te koelen. Decoreer de taart met verse kersen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |