![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() en meng
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Engeland voor de cake: 200 g patentbloem 200 g basterdsuiker 1 tl bakpoeder 1/2 tl baksoda 40 g cacaopoeder 175 ongezouten boter 2 grote eieren 2 tl vanille-extract 150 ml zure room voor de ganache: 75 g ongezouten boter 175 g donkere chocolade, in stukjes 300 g poedersuiker 1 el ahornsiroop 125 ml zure room 1 tl vanille-extract Bereiding Verwarm de oven voor (160 C). Bekleed de bodem van 2 bakvormen van 20 cm doorsnee (bij voorkeur met losse bodem) met bakpapier en vet de randen in met boter. Doe alle ingrediënten voor de cake (patentbloem t/m zure room) in de foodprocesoor en "blitz" ze tot een egaal dik beslag. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en zet die in de voorverwarmde oven. Bak de cakes ca 35 minuten of tot een prikker die je in het midden van de cakes steekt, er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen en neem ze daarna uit de vorm. Smelt voor de ganache de boter en chocolade au bain marie. Voeg als het boter- chocolademengsel wat is afgekoeld de ahornsiroop toe gevolgd door de zure room en het vanille- extract. Voeg als de ingrediënten goed gemengd zijn het poedersuiker toe en meng opnieuw. Zeef het poedersuiker eerst als het klonterig is. De ganache moet dun genoeg zijn om gemakkelijk aan te kunnen brengen maar tegelijk zo dik zijn dat ze niet gaat vloeien. Voeg indien nodig wat poedersuiker of wat water toe. Leg een stuk bakpapier op een platte schaal of bord en daarop één van de cakes met de bolle kant naar beneden. Schep 1/3 deel van de ganache op het midden van de cake en strijk die met een paletmes of schuimspaan egaal uit. Plaats de tweede cake met de vlakke kant naar boven op de cake met de ganachelaag. Druk ze voorzichtig wat op elkaar. Schep 1/3 deel van ganache op de bovenste laag cake en strijk er die "rustiek-nonchalant" of "strak-egaal" over uit. Bestrijk de rand van de dubbele caketaart met de rest van de ganache. Verwijder als de ganache voldoende hard geworden is het bakpapier. Decoreer de taart verder indien gewenst naar eigen smaak. Ik prijs zelden een recept in het bijzonder aan omdat ik alle recepten die ik op de site plaats de moeite waard vind en mijn oordeel net zo arbitrair is als dat van ieder ander. Soms echter stuit je op een recept waarvan je denkt, dat het boven alle andere in een bepaalde categorie uitsteekt, zoals deze chocolade cake, die voor mij de prima donna onder de chocoladecakes is. Vandaar dat haar het predikaaat "Simply the best" verleen, een eretititel die ik om te voorkomen dat dat een loze kreet wordt, slechts met mondjesmaat zal uitdelen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |