en meng
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHOCOLADETAART......"SIMPLY THE BEST"
 Engeland

voor de cake:
200 g patentbloem
200 g basterdsuiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
40 g cacaopoeder
175 ongezouten boter
2 grote eieren
2 tl vanille-extract
150 ml zure room

voor de ganache:
75 g ongezouten boter
175 g donkere chocolade, in stukjes
300 g poedersuiker
1 el ahornsiroop
125 ml zure room
1 tl vanille-extract


Bereiding


Verwarm de oven voor (160 C).

Bekleed de bodem van 2 bakvormen van 20 cm doorsnee (bij voorkeur met losse bodem) met bakpapier en vet de randen in met boter.
Doe alle ingrediënten voor de cake (patentbloem t/m zure room) in de foodprocesoor en "blitz" ze tot een egaal dik beslag.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en zet die in de voorverwarmde oven. Bak de cakes ca 35 minuten of tot een prikker die je in het midden van de cakes steekt, er schoon uitkomt.
Laat de cakes 10 minuten afkoelen en neem ze daarna uit de vorm.

Smelt voor de ganache de boter en chocolade au bain marie.
Voeg als het boter- chocolademengsel wat is afgekoeld de ahornsiroop toe gevolgd door de zure room en het vanille- extract.
Voeg als de ingrediënten goed gemengd zijn het poedersuiker toe en meng opnieuw. Zeef het poedersuiker eerst als het klonterig is.
De ganache moet dun genoeg zijn om gemakkelijk aan te kunnen brengen maar tegelijk zo dik zijn dat ze niet gaat vloeien. Voeg indien nodig wat poedersuiker of wat water toe.

Leg een stuk bakpapier op een platte schaal of bord en daarop één van de cakes met de bolle kant naar beneden.
Schep 1/3 deel van de ganache op het midden van de cake en strijk die met een paletmes of schuimspaan egaal uit.
Plaats de tweede cake met de vlakke kant naar boven op de cake met de ganachelaag. Druk ze voorzichtig wat op elkaar. 
 
Schep 1/3 deel van ganache op de bovenste laag cake en strijk er die "rustiek-nonchalant" of "strak-egaal" over uit.
Bestrijk de rand van de dubbele caketaart met de rest van de ganache.

Verwijder als de ganache voldoende hard geworden is het bakpapier.
Decoreer de taart verder indien gewenst naar eigen smaak.


Info


Ik prijs zelden een recept in het bijzonder aan omdat ik alle recepten die ik op de site plaats de moeite waard vind en mijn oordeel net zo arbitrair is als dat van ieder ander. Soms echter stuit je op een recept waarvan je denkt, dat het boven alle andere in een bepaalde categorie uitsteekt, zoals deze chocolade cake, die voor mij de prima donna onder de chocoladecakes is. Vandaar dat haar het predikaaat "Simply the best" verleen, een eretititel die ik om te voorkomen dat dat een loze kreet wordt, slechts met mondjesmaat zal uitdelen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________