R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
CHISMOL

salsa, ca 2 koppen, Honduras

2 tomaten, zaad verwijderd en fijngesneden
1 (rode) ui, fijngesneden
1 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
1/4 kop koriander, fijngesneden
het sap van 1 limoen
zout naar smaak
1 el plantaardige olie


Bereiding


Snijd de tomaat, ui en paprika in gelijke stukjes.
Doe ze samen met de fijngesneden koriander in een kom en meng ze.

Roer er het limoensap, zout naar smaak en de olie door.

Gekoeld of op kamertemperatuur serveren.


Info


Chimol is een eenvoudige groentensalsa. De salsa is populair in Centraal-Amerikaanse landen vooral Honduras en El Salvador.
De salsa is nagelijk gelijk aan Mexicaanse pico de gallo maar dan zonder de hitte.

De salsa kan dienen als een dip voor tortillachips of als condiment bij bijvoorbeeld carne asada of baleadas.



 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________