|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
CHISMOL
salsa, ca 2 koppen, Honduras 2 tomaten, zaad verwijderd en fijngesneden 1 (rode) ui, fijngesneden 1 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden 1/4 kop koriander, fijngesneden het sap van 1 limoen zout naar smaak 1 el plantaardige olie Snijd de tomaat, ui en paprika in gelijke stukjes. Doe ze samen met de fijngesneden koriander in een kom en meng ze. Roer er het limoensap, zout naar smaak en de olie door. Gekoeld of op kamertemperatuur serveren. Chimol is een eenvoudige groentensalsa. De salsa is populair in Centraal-Amerikaanse landen vooral Honduras en El Salvador. De salsa is nagelijk gelijk aan Mexicaanse pico de gallo maar dan zonder de hitte. De salsa kan dienen als een dip voor tortillachips of als condiment bij bijvoorbeeld carne asada of baleadas. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |