R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CHIMICHURRI
salsa, Argentinië 1 kop peterselie 1 kop koriander 3 à 6 teentjes knoflook 2 el fijngesneden ui 1/2 kop olijfolie 1 el limoen of citroensap zout naar smaak rode chilipepervlokken naar smaak optioneel: 1/4 kop verse oregano 2 el rode wijnazijn
Bereiding
Doe de knoflook en de ui in de keukenmachine en maal ze grof. Voeg de peterselie, koriander en (optioneel) oregano toe en maal ze kort mee. Doe het mengsel in een kom en klop er met een garde de olijfolie, het limoen/citroensap en (optioneel) de wijnazijn door. Breng de chimichurri op smaak met zout en chili-vlokken. "Basic" chimichurri bevat alleen peterselie, koriander, knoflook, ui, olijfolie en peper en zout. In de praktijk is de saus rijker en gevarieerder, want zowat iedere Argentijn heeft het enige, echt authentieke recept voor chimichurri in handen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |