R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHIMICHURRI

salsa, Argentinië





1 kop peterselie
1 kop koriander
3 à 6 teentjes knoflook
2 el fijngesneden ui
1/2 kop olijfolie
1 el limoen of citroensap
zout naar smaak
 rode chilipepervlokken naar smaak

optioneel:
1/4 kop verse oregano
2 el rode wijnazijn


Bereiding


Doe de knoflook en de ui in de keukenmachine en maal ze grof.
Voeg de peterselie, koriander en (optioneel) oregano toe en maal ze kort mee.
Doe het mengsel in een kom en klop er met een garde de olijfolie, het limoen/citroensap en (optioneel) de wijnazijn door.

Breng de chimichurri op smaak met zout en chili-vlokken.


Info


"Basic" chimichurri bevat alleen peterselie, koriander, knoflook, ui, olijfolie en peper en zout.

In de praktijk is de saus rijker en gevarieerder, want zowat iedere Argentijn heeft het enige, echt authentieke recept voor chimichurri in handen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________