|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
geroosterde kip met (nieuwe) aardappels, 4 p., Ierland 3 el olijfolie 4 kippendijen met vel zout en versgemalen zwarte peper 450 g nieuwe aardappels, geboend, niet geschild, (grote aardappels gehalveerd) 1 grote of 2 kleine preien in stukken van 3 cm gesneden 250 ml kippenbouillon 1 takje tarragon plus 1 el gehakte verse tarragon 4 el versgeperst citroensap 1 el Dijon-mosterd Bereiding Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de olijfolie in een ruime braadpan (casserole) en verhit die op hoog vuur. Kruid de kippendijen met zout en peper en leg ze met de huidzijde naar beneden in de pan. Bak ze goudbruin (4 à 5 minuten). Keer de kippendijen om en voeg de aardappels en de preien toe. Kruid ze met peper en zout. Bak de aardappels en prei een minuut of 2 à 3 mee. Roer een paar keer maar draai de kippendijen niet om. Doe de bouillon en het takje tarragon in de pan. Het gebruinde vel van de kippendijen moet (grotendeels) boven de bouillon uitkomen. Breng het geheel aan de kook. Zet de braadpan -zonder deksel- in de oven. Controleer na een half uur of de aardappels gaar en de kippendijen doorbakken zijn. Neem de braadpan uit de oven of laat er die zonodig nog wat langer in staan. Voeg de fijngehakte tarragon, het citroensap en de mosterd toe en roer ze door de pan. Direkt serveren. Nieuwe aardappels zijn maar een korte periode "nieuw". Ook buiten de aardappeloogsttijd is dit een prima gerecht. Dan schil je de aardappels gewoon even.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |