R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHICKEN OPEN POT ROAST
geroosterde kip met (nieuwe) aardappels, 4 p., Ierland

3 el olijfolie
4 kippendijen met vel
zout en versgemalen zwarte peper
450 g nieuwe aardappels, geboend, niet geschild,
(grote aardappels gehalveerd)
1 grote of 2 kleine preien in stukken van 3 cm gesneden
250 ml kippenbouillon
1 takje tarragon plus 1 el gehakte verse tarragon
4 el versgeperst citroensap
1 el Dijon-mosterd


Bereiding


Verwarm de oven voor op 220 C.

Doe de olijfolie in een ruime braadpan (casserole) en verhit die op hoog vuur.
Kruid de kippendijen met zout en peper en leg ze met de huidzijde naar beneden in de pan. Bak ze goudbruin (4 à 5 minuten).

Keer de kippendijen om en voeg de aardappels en de preien toe. Kruid ze met peper en zout.
Bak de aardappels en prei een minuut of 2 à 3 mee. Roer een paar keer maar draai de kippendijen niet om.

Doe de bouillon en het takje tarragon in de pan. Het gebruinde vel van de kippendijen moet (grotendeels) boven de bouillon uitkomen.
Breng het geheel aan de kook.

Zet de braadpan -zonder deksel- in de oven.
Controleer na een half uur of de aardappels gaar en de kippendijen doorbakken zijn.
Neem de braadpan uit de oven of laat er die zonodig nog wat langer in staan.

Voeg de fijngehakte tarragon, het citroensap en de mosterd toe en roer ze door de pan.
Direkt serveren.


Info


Nieuwe aardappels zijn maar een korte periode "nieuw".
Ook buiten de aardappeloogsttijd is dit een prima gerecht. Dan schil je de aardappels gewoon even.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________