|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
CHICHARONES
"pork crackling", bijgerecht, 4 p., Honduras 500 g buikspek zout naar smaak 1 el baksoda 1 el zout voor de garnering: schijfjes limoen
Dep het buikspek droog.
Meng de baksoda en het zout. Wrijf de huidzijde van het buikspek in met het mengsel. Leg het buikspek onafgedekt in de koelkast en laat het daar een paar uur liggen. Spoel het zout en de baksoda van het buikspek. Snijd het buikspek in kleine stukjes van 1/3 inch (8 milimeter) tot aan het zwoerd. De zwoerdzijde moet intact blijven. Leg het buikspek in een ruime pan of wok en voeg zoveel water toe dat het buikspek ermee bedekt wordt. Laat het buikspek in het water zachtjes smoren (ca 2 uur) tot al het water verdampt is en er alleen vet is achterbebleven. Overhaast dit niet: houd de temperatuur laag. Draai, als als het vet vrijgekomen het vuur hoog en bak het buikspek in het eigen losgkomen vet krokant en goudbruin. Laat een laag keukenpapier overtollig vet opzuigen en strooi zout naar smaak over het buikspek. Naar smaak te consumeren met een kneep limoensap. Chicharones wordt vaak geserveerd als deel van "plato tipico", het nationale gerecht van Honduras. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |