R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
CHICHARONES
"pork crackling", bijgerecht, 4 p., Honduras

500 g buikspek
zout naar smaak
1 el baksoda
1 el zout

voor de garnering:
schijfjes limoen


Bereiding


Dep het buikspek droog.

Meng de baksoda en het zout.

Wrijf de huidzijde van het buikspek in met het mengsel.
Leg het buikspek onafgedekt in de koelkast en laat het daar een paar uur liggen.

Spoel het zout en de baksoda van het buikspek.

Snijd het buikspek in kleine stukjes van 1/3 inch (8 milimeter) tot aan het zwoerd. De zwoerdzijde moet intact blijven.

Leg het buikspek in een ruime pan of wok en voeg zoveel water toe dat het buikspek ermee bedekt wordt.
Laat het buikspek in het water zachtjes smoren (ca 2 uur) tot al het water verdampt is en er alleen vet is achterbebleven. Overhaast dit niet: houd de temperatuur laag.

Draai, als als het vet vrijgekomen het vuur hoog en bak het buikspek in het eigen losgkomen vet krokant en goudbruin.
Laat een laag keukenpapier overtollig vet opzuigen en strooi zout naar smaak over het buikspek.

Naar smaak te consumeren met een kneep limoensap.


Info


Chicharones wordt vaak geserveerd als deel van "plato tipico", het nationale gerecht van Honduras.


 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________