+
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kersen-amandelbroodjes, 10 à 12 stuks, ontbijt, V.S ![]() 7 g droge gist 1/2 tl suiker 1/4 kop handwarm water 400 g broodmeel/patentbloem 1/2 kop suiker 2 tl zout 1/2 kop melk 2 eidooiers 100 g ongezouten boter in blokjes gesneden, op kamtertemperatuur 2 el ongezouten boter, gesmolten 1 kop kersen, ontpit (vers, diepvries of uit pot) 3/4 à 1 kop getoast amandelschaafsel voor de topping: 1 el ongezouten boter, gesmolten 1 el suiker 1 el amandelschaafsel, getoast ![]() Bereiding Doe het water, de gist en 1/2 tl suiker in de kom van een staande mixer of soortgelijke apparatuur, meng ze en laat de gist tot ontwikkeling komen (ca 5 minuten). Voeg de bloem, 1/4 kop suiker en het zout toe en mix tot ze met de andere ingrediënten een egaal mengsel vormen. Voeg de eidooiers en de melk toe, mix tot die ook in het mengsel opgenomen zijn en voeg dan de blokjes boter toe. Mix het geheel vervolgens 5 minuten op middelhoge snelheid. Schraap met een schuimspaan zonodig de kanten van de kom schoon. Bedek de kom met een keukendoek en zet die op een warme plaats. Laat daar het deeg rijzen tot volume verdubbeld is (ca 1 uur). Ontpit verse kersen, laat diepvrieskersen ontdooien en laat kersen uit een pot uitlekken. Dep in alle drie gevallen de kersen droog en halveer ze indien gewenst. Meng de kersen, het amandelschaafsel en de restererende 1/4 kop suiker. Rol het gerezen deeg op een met bloem bestrooide ondergrond uit tot een rechthoek van 30 bij 40 cm. Bestrijk de deeglap met de gesmolten boter op een strook van 2 1/2 cm aan de randen na en verdeel er het kersen-amandelmengsel over. Rol de deeglap nu vanuit een lange zijde op en druk vervolgens de rol met de naad naar beneden gekeerd voorzichtig wat aan zodat de diverse lagen zich aan elkaar hechten. Snijd de rol in 10 of 12 schijven en leg die "plat" op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze bedekt met een keukendoek ca. 45 minuten narijzen. Verwarm de oven voor (175 C). De topping. Bestrijk de bovenkant van de nagerezen broodjes met 1 el gesmolten boter. Meng 1 el suiker met 1 el getoast amandelschaafsel en strooi het mengsel over de broodjes. Bak de kersen-amandelbrood tot ze goudgeel-lichtbruin kleuren (ca 20 minuten) . Dit recept levert een nogal plakkerig deeg op. Als het te plakkerig is om te bewerken voeg dan meer bloem toe: bestrooi je werkblad royaal met bloem, bestrooi het deeg zelf ruimschoots met bloem en zorg voor flink bebloemde handen en kneed het deeg even door. Herhaal dit zonodig. Deze luxe broodjes kunnen direkt na het bakken geconsumeerd worden (ontbijt), maar ook afgekoeld zijn ze moeilijk te weerstaan.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |