+


























































































R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHERRY ALMOND BUNS
kersen-amandelbroodjes, 10 à 12 stuks, ontbijt, V.S





7 g droge gist
1/2 tl suiker
1/4 kop handwarm water
400 g broodmeel/patentbloem
1/2 kop suiker
2 tl zout
1/2 kop melk
2 eidooiers
100 g ongezouten boter in blokjes gesneden, op kamtertemperatuur
2 el ongezouten boter, gesmolten
1 kop kersen, ontpit (vers, diepvries of uit pot)
3/4 à 1 kop getoast amandelschaafsel

voor de topping:
1 el ongezouten boter, gesmolten
1 el  suiker
1 el amandelschaafsel, getoast






Bereiding


Doe het water, de gist en 1/2 tl suiker in de kom van een staande mixer of soortgelijke apparatuur, meng ze en laat de gist tot ontwikkeling komen (ca 5 minuten).

Voeg de bloem, 1/4 kop suiker en het zout toe en mix tot ze met de andere ingrediënten een egaal mengsel vormen.
 
Voeg de eidooiers en de melk toe, mix tot die ook in het mengsel opgenomen zijn en voeg dan de blokjes boter toe. Mix het geheel vervolgens 5 minuten op middelhoge snelheid.

Schraap met een schuimspaan zonodig de kanten van de kom schoon.
Bedek de kom met een keukendoek en zet die op een warme plaats. Laat daar het deeg rijzen tot volume verdubbeld is (ca 1 uur).

Ontpit verse kersen, laat diepvrieskersen ontdooien en laat kersen uit een pot uitlekken. Dep in alle drie gevallen de kersen droog en halveer ze indien gewenst.
Meng de kersen, het amandelschaafsel en de restererende 1/4 kop suiker.

Rol het gerezen deeg op een met bloem bestrooide ondergrond uit tot een rechthoek van 30 bij 40 cm. Bestrijk de deeglap met de gesmolten boter op een strook van 2 1/2 cm aan de randen na en verdeel er het kersen-amandelmengsel over.
Rol de deeglap nu vanuit een lange zijde op en druk vervolgens de rol met de naad naar beneden gekeerd voorzichtig wat aan zodat de diverse lagen zich aan elkaar hechten.

Snijd de rol in 10 of 12 schijven en leg die "plat" op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze bedekt met een keukendoek ca. 45 minuten narijzen.

Verwarm de oven voor (175 C).

De topping.
Bestrijk de bovenkant van de nagerezen broodjes met 1 el gesmolten boter.
Meng 1 el suiker met 1 el getoast amandelschaafsel en strooi het mengsel  over de broodjes.
Bak de kersen-amandelbrood tot ze goudgeel-lichtbruin kleuren (ca 20 minuten) .


Info


Dit recept levert een nogal plakkerig deeg op. Als het te plakkerig is om te bewerken voeg dan meer bloem toe: bestrooi je werkblad royaal met bloem, bestrooi het deeg zelf ruimschoots met bloem en zorg voor flink bebloemde handen en kneed het deeg even door. Herhaal dit zonodig.

Deze luxe broodjes kunnen direkt na het bakken geconsumeerd worden (ontbijt), maar ook afgekoeld zijn ze moeilijk te weerstaan.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________