R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHEDDAR KAASBROOD
cheddar kaasbrood, Engeland




 
100 g parmezaan, grof geraspt
500 g patentbloem
1 el plus 1/2 tl bakpoeder
7 g zout
1/8 à 1/4 tl cayennepeper
1/4 tl zwarte peper
125 à 150 g cheddar, in kleine blokjes gesneden
275 ml melk
3 el zure room
3 el boter, gesmolten


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Bekleed en bakvorm van ca 12 bij 24 cm met bakpapier.

Strooi ca 1/3 deel van de geraspte parmezaan over de met bakpapier bedekte bodem van de bakvorm.

Meng in een ruime kom de bloem, het bakpoeder, zout, cayennepeper en zwarte peper.
Voeg de blokjes cheddar toe en roer ze door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat ze er allen mee bedekt worden zodat ze niet gaan samenklonteren.

Klop in een andere kom de melk, het ei, de zure room en de boter tot een egaal mengsel.

Maak een holte in het midden van de kom droge ingrediënten, giet er geleidelijk aan het melkmengsel in en roer tot de droge en natte ingrediënten een samenhangend geheel vormen.  Overmeng niet en overkneed de massa evenmin.
Doe het dikke, zware beslag in de klaarstaande bakvorm en strijk het met de bolle lant van een eetlepel glad. Houd de eetlepel regelmatig onder stromend heet water zoat het deeg er niet aan blijft plakken.
Strooi het resterende 2/3 deel grof geraspte parmezaan over het beslag/deeg.

Bak het brood 45 à 50 minuten in de voorverwarnde oven. Draai voor een gelijkmatige bruining de bakvorm halverwege de baktijd een halve slag.

Het brood is klaar als een tandenstoker die je in het midden van het brood steekt er schoon uitkomt en de bovenkant van het brood goudbuin
kleurt.
Laat het brood 10 minuten in de bakvorm afkoelen en neem het er dan uit.
Laat het op een draadrek verder afkoelen. Wacht zeker een uur met het brood aan te snijden.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________