R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CHAVAL

Braziliaanse rijst, 4 p


1 kop langkorrelrijst
1 flinke teen knoflook, fijngesneden of geperst
1 1/2 el plantaardige olie
3/4 tl zout
1 1/2 kop heet water


Bereiding


Spoel de rijst in een zeef onder de koudwaterkraan.
Laat de rijst uitlekken.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan en voeg de rijst en de knoflook toe. Roer tot de rijstkorrels allen met wat olie bedekt zijn en iets donkerder kleuren (4 à 5 minuten).

Voeg het water en het zout toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron en zet het deksel op de pan.
Laat de rijst zachtjes garen tot alle water is geabsorbeerd.

Laat de rijst nog 5 à 10 minuten in de gesloten pan nagaren.


Info


Rijst komt dagelijks op tafel in Brazilië. Deze specifieke rijstbereiding wordt gewoonlijk geserveerd bij feijoada completa.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________