R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHAR KWAY TEOW
noedels met kip en garnalen, 4 p., Maleisië





250 g vlees van kippendijen
1 el oestersaus
1 el maizena
60 ml canola-olie
1 verse "red birdseye" peper of een "gewone" rode chilipeper, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
1 tl garnalenpasta
250 g tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt
500 g verse lint-rijstnoedels
65 g taugé
4 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm gesneden
125 ml sojasaus
60 ml oestersaus
zout


Bereiding


Snijd het kippenvlees in reepjes en doe ze in een kom.
Roer de maizena door de oestersaus en voeg het mengsel aan de kipreepjes toe. Schep de kipreepjes om.

Verhit op hoog vuur de olie in een wok.
Voeg de chilipeper, knoflook en garnalenpasta toe en roerbak ze tot de geuren vrijkomen (ca 1 minuut).
Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze tot ze net gaar zijn (5 minuten).
Voeg de garnalen toe en roerbak ze mee tot ze van kleur veranderen (ca 2 minuten).
Voeg de noedels toe en roerbak ze mee tot ze net zacht zijn (ca 5 minuten).

Voeg de taugé, sjalotjes, sojasaus en extra oestersaus toe en roerbak tot deze ingrediënten goed op temperatuur zijn (ca 2 minuten).

Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.
Direct serveren.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________