![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
noedels met kip en garnalen, 4 p., Maleisië ![]() 250 g vlees van kippendijen 1 el oestersaus 1 el maizena 60 ml canola-olie 1 verse "red birdseye" peper of een "gewone" rode chilipeper, fijn gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst 1 tl garnalenpasta 250 g tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt 500 g verse lint-rijstnoedels 65 g taugé 4 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm gesneden 125 ml sojasaus 60 ml oestersaus zout Bereiding Snijd het kippenvlees in reepjes en doe ze in een kom. Roer de maizena door de oestersaus en voeg het mengsel aan de kipreepjes toe. Schep de kipreepjes om. Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de chilipeper, knoflook en garnalenpasta toe en roerbak ze tot de geuren vrijkomen (ca 1 minuut). Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze tot ze net gaar zijn (5 minuten). Voeg de garnalen toe en roerbak ze mee tot ze van kleur veranderen (ca 2 minuten). Voeg de noedels toe en roerbak ze mee tot ze net zacht zijn (ca 5 minuten). Voeg de taugé, sjalotjes, sojasaus en extra oestersaus toe en roerbak tot deze ingrediënten goed op temperatuur zijn (ca 2 minuten). Proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Direct serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |