![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T
E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CHAMPIGNONS IN ZURE ROOM
![]() 100 g ongezouten boter 4 el lente-ui, fijngehakt 450 g witte champignons 1 el bloem zout en versgemalen zwarte peper 6 el zure room 4 el slagroom 200 g cheddar, geraspt
Bereiding
Verhit op middelhoog vuur wat boter in een koekenpan. Voeg de gehakte lente-ui toe en sauteer die kort. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en bruin kleuren (5 à 6 minuten) Meng in een kommetje de rest van de boter met de bloem tot een pasta. Voeg de pasta aan de champignons toe en ga 3 minuten door met bakken. Voeg de zure room en de slagroom toe. Schep de champignons met de saus in een ovenschaal. Strooi er de geraspte cheddar en de overgebleven boter over. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht 20 à 25 minuten bakken. Dit Russische recept is met de Franse slag geschreven, het is onzorgvuldig en het geeft weinig specifieke aanwijzingen. Bakken we de paddenstoelen in z'n geheel of snijden we ze eerst in helften, kwarten, wiggen of plakjes? Op hoeveel graden stellen we de oven in? Wanneer voegen we peper en zout toe? Hoe moeten we de "overgebleven boter" over het gerecht "strooien" -wat op zich al lastig is, als we al in een eerdere fase "de rest van de boter" tot een pasta hebben verwerkt? Laten we maar niet moeilijk doen, want de antwoorden laten zich gemakkelijk raden. Als je grote champignons hebt, dan snijd je die kleiner op de manier die jou het meest aanstaat..... De oven stellen we als zo vaak in op 180 C..... Peper en zout voegen we toe als we de champignons gebakken hebben..... en..... boter "strooien" we niet over het gerecht want als je geen boter meer hebt om over het gerecht te strooien, kún je geen boter meer over het gerecht strooien! Zo! Niets staat ons nu meer in de weg om over te gaan tot het bereiden van dit fraaie en lekkere champignon-gratineergerecht. Veel calorieën, veel vet maar erg lekker! |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |