R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHAMPIGNONS IN ZURE ROOM

appetizer/bijgerecht, 4 p., Rusland





100 g ongezouten boter
4 el lente-ui, fijngehakt
450 g witte champignons
1 el bloem
zout en versgemalen zwarte peper
6 el zure room
4 el slagroom
200 g cheddar, geraspt


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur wat boter in een koekenpan.
Voeg de gehakte lente-ui toe en sauteer die kort.
Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en bruin kleuren (5 à 6 minuten)

Meng in een kommetje de rest van de boter met de bloem tot een pasta.
Voeg de pasta aan de champignons toe en ga 3 minuten door met bakken.

Voeg de zure room en de slagroom toe.

Schep de champignons met de saus in een ovenschaal.
Strooi er de geraspte cheddar en de overgebleven boter over.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Laat het gerecht 20 à 25 minuten bakken.


Info


Dit Russische recept is met de Franse slag geschreven, het is onzorgvuldig en het geeft weinig specifieke aanwijzingen. Bakken we de paddenstoelen in z'n geheel of snijden we ze eerst in helften, kwarten, wiggen of plakjes? Op hoeveel graden stellen we de oven in? Wanneer voegen we peper en zout toe? Hoe moeten we de "overgebleven boter" over het gerecht "strooien" -wat op zich al lastig is, als we al in een eerdere fase "de rest van de boter" tot een pasta hebben verwerkt?

Laten we maar niet moeilijk doen, want de antwoorden laten zich gemakkelijk raden. Als je grote champignons hebt, dan snijd je die kleiner op de manier die jou het meest aanstaat..... De oven stellen we als zo vaak in op 180 C..... Peper en zout voegen we toe als we de champignons gebakken hebben..... en..... boter "strooien" we niet over het gerecht want als je geen boter meer hebt om over het gerecht te strooien, kún je geen boter meer over het gerecht strooien!

Zo! Niets staat ons nu meer in de weg om over te gaan tot het bereiden van dit fraaie en lekkere champignon-gratineergerecht. Veel calorieën, veel vet maar erg lekker!




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________