|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., België 500 g champignons 1 ui, grof gesneden 1 prei, alleen het witte deel, grof gesneden 1 1/2 l kippen- of paddenstoelenbouillon 1 blad lauirier een takje tijm een takje peterselie boter 1 dl slagroom zout en peper naar smaak een scheut citroensap Bereiding Borstel indien nodig de champignons schoon. Leg een handvol paddenstoelen terzijde voor de garnering. Verhit de boter in een soeppan en bak er de stukjes ui in tot ze glazig zijn. Voeg het grof gesneden witte gedeelte van de prei toe en bak het een paar minuten mee. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Voeg de bouillon, het laurierblad, de tijm en de peterselie toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd ondertussen de bewaarde champignons in dunne plakjes en doe ze in en pannetje kokend water met daarin een scheut citroensap. Kook ze even en neem dan het pannetje van het vuur. Terzijde zetten. Verwijder het laurierblad, de tijm en de peterselie en pureer de soep. Voeg de room aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en peper. Voeg de gereserveerde schijfjes champignon toe. Breng de soep al roerend weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken. Champignons echt fijn pureren vraagt meer tijd dan je misschien zou denken. Proef en pureer tot je tevreden bent. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|