R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHAMPIGNONROOMSOEP
voorgerecht, 4 p., België





500 g champignons
1 ui, grof gesneden
1 prei, alleen het witte deel, grof gesneden
1 1/2 l kippen- of paddenstoelenbouillon
1 blad lauirier
een takje tijm
een takje peterselie
boter
1 dl slagroom
zout en peper naar smaak
een scheut citroensap


Bereiding


Borstel indien nodig de champignons schoon.

Leg een handvol paddenstoelen terzijde voor de garnering.

Verhit de boter in een soeppan en bak er de stukjes ui in tot ze glazig zijn.

Voeg het grof gesneden witte gedeelte van de prei toe en bak het een paar minuten mee.
 
Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Voeg de bouillon, het laurierblad, de tijm en de peterselie toe en breng het geheel aan de kook.

Verlaag de temperatuur en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd ondertussen de bewaarde champignons in dunne plakjes en doe ze in en pannetje kokend water met daarin een scheut citroensap. Kook ze even en neem dan het pannetje van het vuur. Terzijde zetten.

Verwijder het laurierblad, de tijm en de peterselie en pureer de soep.

Voeg de room aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en peper.

Voeg de gereserveerde schijfjes champignon toe.

Breng de soep al roerend weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken.


Info


Champignons echt fijn pureren vraagt meer tijd dan je misschien zou denken. Proef en pureer tot je tevreden bent.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________