R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
CATRACHITAS

Hondurese belegde tortillas, snack, Honduras

1 kop maismeel
1 kop water
1 kop gekookte kidney beans (zie info)
2 uien
1 tomaat
1 rode clilipeper
1/2 kop tomatensaus, bv, passato
1/2 kop geraspte queso duro (harde zoute kaas) of parmezaan
1 avocado, in wiggen gesneden
ca 2 el olie voor het bakken of 1 kop olie voor het frituren van de tortillas
1 citroen
1 verse koriander


Bereiding


De tortillas.
Meng het maismeel en het water en kneed het mengsel tot een zacht deeg. Verdeel het in balletjes (het aantal is afhankelijk van het formaat tortilla dat je kiest) en druk of rol ze uit tot een tortilla.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de tortillas aan beide kanten goudgeel in of verhit een kop olie in een koekenpan en frituur er de tortillas  aan beide kanten goudgeel in (zie info). Leg gebakken/gefrituurde tortilla's op keukenpapier om uit te lekken.

De bonen.
Sauteer een fijngesneden ui in een beetje olie en voeg wat zout roe. Blend de bonen met wat kookvloeistof in de foodprocessor en voeg de "puree" aan de gesauteerde ui toe. Bak het ui-bonenmengsel op matige temperauur een minuut of 10. Roer af en toe.

De chimol (salsa).
Snijd de overige ui, de chili, tomaat en koriander fijn. Meng ze en kruid ze met zout, peper en het sap van een citroen.

De assemblage.
Bestrijk de gebakken tortillas met de bonenpuree en verdeel er achtereenvolgens de salsa, de geraspte queso duro of een alternatieve geraspte kaas, de wedges avocado en de tomatensaus over en klaar zokn de .

Info


Voor de "refried beans" worden in Hondurese catrachitas rode bonen gebruikt die kleiner en ronder zijn dan rode kidneybonen wat niet weg neemt dat rode kidneybonen het beste alternatief zijn.


 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________