|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
CATRACHITAS
Hondurese belegde tortillas, snack, Honduras 1 kop maismeel 1 kop water 1 kop gekookte kidney beans (zie info) 2 uien 1 tomaat 1 rode clilipeper 1/2 kop tomatensaus, bv, passato 1/2 kop geraspte queso duro (harde zoute kaas) of parmezaan 1 avocado, in wiggen gesneden ca 2 el olie voor het bakken of 1 kop olie voor het frituren van de tortillas 1 citroen 1 verse koriander De tortillas. Meng het maismeel en het water en kneed het mengsel tot een zacht deeg. Verdeel het in balletjes (het aantal is afhankelijk van het formaat tortilla dat je kiest) en druk of rol ze uit tot een tortilla. Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de tortillas aan beide kanten goudgeel in of verhit een kop olie in een koekenpan en frituur er de tortillas aan beide kanten goudgeel in (zie info). Leg gebakken/gefrituurde tortilla's op keukenpapier om uit te lekken. De bonen. Sauteer een fijngesneden ui in een beetje olie en voeg wat zout roe. Blend de bonen met wat kookvloeistof in de foodprocessor en voeg de "puree" aan de gesauteerde ui toe. Bak het ui-bonenmengsel op matige temperauur een minuut of 10. Roer af en toe. De chimol (salsa). Snijd de overige ui, de chili, tomaat en koriander fijn. Meng ze en kruid ze met zout, peper en het sap van een citroen. De assemblage. Bestrijk de gebakken tortillas met de bonenpuree en verdeel er achtereenvolgens de salsa, de geraspte queso duro of een alternatieve geraspte kaas, de wedges avocado en de tomatensaus over en klaar zokn de . Voor de "refried beans" worden in Hondurese catrachitas rode bonen gebruikt die kleiner en ronder zijn dan rode kidneybonen wat niet weg neemt dat rode kidneybonen het beste alternatief zijn. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |