![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Caraïben, Centraal- en Zuid-Amerika ![]() 800 g verse cassavewortels een kom ijswater olie voor het frituren zout naar smaak Bereiding Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de wortels en schil ze. Snijd de wortels met behulp van een mandoline of een keukenmachine met groentensnijder in dunne schijfjes (3 mm op zijn hoogst, 1 à 2 mm is beter). Leg de schijfjes meteen in ijswater. Giet het water na 45 minuten af. Laat de schijfjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Frituur de schijfjes in olie met een temperatuur van 180 C. tot ze lichtbruin en krokant zijn. Frituur niet teveel schijfjes in één keer. Laat de chips op keukenpapier uitlekken en strooi er royaal zout over. Je kunt ze direct serveren maar je kunt ze ook af laten koelen en in een luchtdichte verpakking bewaren. Cassavechips -ook wel Yucachips genoemd- zijn een lekkere snack, gewoon met zout maar zeker ook met een of andere salsa. Zie voor salsa's de rubriek "dressings en sauzen". naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |