R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CASSAVE-CHIPS
4 p., Caraïben, Centraal- en Zuid-Amerika





800 g verse cassavewortels
een kom ijswater
olie voor het frituren
zout naar smaak


Bereiding


Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de wortels en schil ze.

Snijd de wortels met behulp van een mandoline of een keukenmachine met groentensnijder in dunne schijfjes (3 mm op zijn hoogst, 1 à 2 mm is beter).
Leg de schijfjes meteen in ijswater.

Giet het water na 45 minuten af. Laat de schijfjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Frituur de schijfjes in olie met een temperatuur van 180 C. tot ze lichtbruin en krokant zijn. Frituur niet teveel schijfjes in één keer.

Laat de chips op keukenpapier uitlekken en strooi er royaal zout over.
Je kunt ze direct serveren maar je kunt ze ook af laten koelen en in een luchtdichte verpakking bewaren.


Info


Cassavechips -ook wel Yucachips genoemd- zijn een lekkere snack, gewoon met zout maar zeker ook met een of andere salsa. Zie voor salsa's de rubriek "dressings en sauzen".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________