R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 
kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CASHEWNOTENCURRY
4 p., Sri Lanka


250 g cashewnoten
2 el ghee of geklaarde boter
1 grote ui, fijngesneden
1 takje kerrieblaadjes
2 groene chili's, fijngesneden
een stuk pandanblad van 10 cm
1/2 tl geroosterd en gemalen komijnzaad
1/2 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
1 kaneelstokje
3 dl kokosmelk
1 1/2 dl kokoscrème
een snufje geroosterd currypoeder


Bereiding


Doe de cashewnoten in een kommetje. Giet er zoveel water bij dat de noten onder staan en laat ze een uur wellen. Laat ze vervolgens uitlekken.

Verhit op hoog vuur de ghee in een middelgrote pan.
Voeg de stukjes ui, de kerrieblaadjes, de chili's en het pandanblad toe en roer.
Voeg als de uisnippers gaan kleuren komijn, kurkuma, chilipoeder en het kaneelstokje toe. Roerbak ze tot ze licht geroosterd zijn.
Voeg de uitgelekte cashewnoten toe en meng ze met de al  aanwezige ingrediënten.
Voeg de kokosmelk toe en laat die indikken.
Roer er de cocoscrème door en laat die op temperatuur komen.
Verwijder het pandanblad en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Verdeel de cashewnotencurry over 4 kommen met gekookte witte rijst. Garneer met wat extra kokoscrème en wat geroosterd currypoeder.


Info

















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________