R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CARNITOS TACOS
4 p., Colombia

1 k botloze varkensribben, in stukken van 5 cm
2 1/2 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 1/2 tl peper
1 kop water
4 tomatillos, in stukjes
4 roma tomaten, in stukjes
1 kleine ui, in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden
2 serranopepers
1/3 kop verse koriander, gehakt
1 el olijfolie
1 tl oregano
het sap van 1 limoen
het sap van 1 grote sinaasappel
het sap van 1 citroen
1/4 kop plantaardige vetstof
een deel van een kaneelstokje (2 1/2 cm)

verder:
avocado's, gepureerd
12 maistortillas of 24 stuks voor dubbele tortillatacos


Bereiding

Doe het varkensvlees, 1 tl zout, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl peper in een grote, zware pan. Voeg 1 kop water toe en plaats het deksel iets schuin op de pan. Breng de inhoud snel aan de kook en laat de pan op iets boven middelhoge temperatuur een minuut of 20 staan of tot al het water verdampt is. Laat het vlees ongemoeid terwijl het stoomt.

Meng de tomatillos, tomaten, ui, knoflook, serrano pepers, koriander, olijfolie, oregano, het sap van de limoen, 1 tl zout en een halve tl peper in een kom en zet die terzijde.

Meng het sinaasappelsap en het sap van 1/2 citroen voeg het mengsel aan het vlees toe zodra het water verdampt. Laat ook dit mengsel verdampen.

Neem, als het mengsel verdampt is, het deksel van de pan en voeg de plantaardige vetstof en het stuk kaneelstok toe.
Bak het vlees, terwijl je het regelmatig omkeert, tot het grotendeels mooi gebruind is.
Neem het vlees met een schuimspaan uit het vet in de pan en legt het op een met keukenpapier bedekt bord. Laat het wat afkoelen en snijd het dan in stukken. Leg ze op een serveerschaal en bedek ze met aluminiumfolie.

Meng in een kommetje de avocado's, de rest van het citroensap en 1/2 tl. zout.
Verwarm de tortillas op een grote bakplaat en houd ze warm in aluminiumfolie.

Serveer de taco's met de verse salsa en avocadopuree.
 

Info


Het recept vraagt om "boneless country style pork ribs", varkensribben zonder het bot. Vraag het je slager", die weet wel raad,




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________