R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CARNE DESMECHADA COLOMBIANA

letterlijk: "versnipperd" vlees , Colombia




900 à 1000 g rib-of runderlappen
1/4 witte ui in stukjes
3 lente-ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 4/5 l water
1 blokje runderbouillon
zout en peper naar smaak

voor de hogao (Colombiaanse Creool-saus):
2 el olijfolie
1/2 witte ui, gehakt
2 lenteui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
3 tomaten, zaad verwijderd, in stukjes gehakt
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl Sazon Goya (zie info)
zout en peper naar smaak


Bereiding


Doe het vlees samen met de ui, lenteui, knoflook, het water, blokje  runderbouillon, zout en peper in een solide pan en verhit ze tot het water kookt.
Verlaag de temperatuur, plaats het deksel op de pan en laat het vlees sudderen tot het door en door gaar is (2 1/2 a 3 uur).
Voeg de knoflook en de lente-ui toe.

Neem het gegaarde vlees uit de pan -bewaar de bouillon- en trek het met 2 vorken of met je handen in plukjes of stukjes.

Voor de hogao:
Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een ruime bakpan en bak er de stukjes ui in tot ze glazig zijn (2 à 3 minuten). Voeg de knoflook en lenteui toe en bak ze 1 à 2 minuten mee.
Voeg de in stukjes gehakte tomaten toe en bak ze mee tot ze zacht zijn en wat uiteenvallen (7 à 8 minuten).
Voeg het komijnpoeder en de sazon goya toe en naar smaak zout en peper. Roer en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeeg het plukjes/stukjes vlees aan de pan met de saus toe en roer ze er door heen. Is het geheel te droog voeg dan een deel van de bewaarde vleesbouillon toe.
Proef of het geheel goed op smaak is. Voeg zonodig zout en/of peper toe.

Serveer het vlees als deel van de hoofdmaaltijd of op een broodje. In Colombia is dat gewoonlijk arepas, een broodje op basis van voorgekookt maismeel. Het broodje "pulled meat" wordt vaak geserveerd met patacones (dubbelgebakken plantains) als bijgerecht.

Klik hier voor het recept arepas.

Klik hier voor het recept patacones.


Info


Sazon Goya is een Colombiaanse specerijenmix waar menig Colombiaans gerecht mee op smaak gebracht wordt zoals deze carne desmechada colombiana en kip in romige kokossaus waarvan deze site eveneens een recept bevat.
Sazon Goya is niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. De mix is echter zonder veel moeite zelf samen te stellen waarmee een mogelijke barrière om eens Colombiaans te koken geslecht is.

Klik hier voor het recept Sazon Goya seasoning.
 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________