![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CARNE DESMECHADA COLOMBIANA
letterlijk: "versnipperd" vlees , Colombia ![]() 900 à 1000 g rib-of runderlappen 1/4 witte ui in stukjes 3 lente-ui, fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst 1 4/5 l water 1 blokje runderbouillon zout en peper naar smaak voor de hogao (Colombiaanse Creool-saus): 2 el olijfolie 1/2 witte ui, gehakt 2 lenteui, in ringetjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 3 tomaten, zaad verwijderd, in stukjes gehakt 1/2 tl komijnpoeder 1/2 tl Sazon Goya (zie info) zout en peper naar smaak Doe het vlees samen met de ui, lenteui, knoflook, het water, blokje runderbouillon, zout en peper in een solide pan en verhit ze tot het water kookt. Verlaag de temperatuur, plaats het deksel op de pan en laat het vlees sudderen tot het door en door gaar is (2 1/2 a 3 uur). Voeg de knoflook en de lente-ui toe. Neem het gegaarde vlees uit de pan -bewaar de bouillon- en trek het met 2 vorken of met je handen in plukjes of stukjes. Voor de hogao: Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een ruime bakpan en bak er de stukjes ui in tot ze glazig zijn (2 à 3 minuten). Voeg de knoflook en lenteui toe en bak ze 1 à 2 minuten mee. Voeg de in stukjes gehakte tomaten toe en bak ze mee tot ze zacht zijn en wat uiteenvallen (7 à 8 minuten). Voeg het komijnpoeder en de sazon goya toe en naar smaak zout en peper. Roer en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeeg het plukjes/stukjes vlees aan de pan met de saus toe en roer ze er door heen. Is het geheel te droog voeg dan een deel van de bewaarde vleesbouillon toe. Proef of het geheel goed op smaak is. Voeg zonodig zout en/of peper toe. Serveer het vlees als deel van de hoofdmaaltijd of op een broodje. In Colombia is dat gewoonlijk arepas, een broodje op basis van voorgekookt maismeel. Het broodje "pulled meat" wordt vaak geserveerd met patacones (dubbelgebakken plantains) als bijgerecht. Klik hier voor het recept arepas. Klik hier voor het recept patacones. Sazon Goya is een Colombiaanse specerijenmix waar menig Colombiaans gerecht mee op smaak gebracht wordt zoals deze carne desmechada colombiana en kip in romige kokossaus waarvan deze site eveneens een recept bevat. Sazon Goya is niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. De mix is echter zonder veel moeite zelf samen te stellen waarmee een mogelijke barrière om eens Colombiaans te koken geslecht is. Klik hier voor het recept Sazon Goya seasoning. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |