|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CARNE AFANADA
Colombiaans gehaktbrood 450 à 500 g rundergehakt of half om half 2 eieren, losgeklopt 1/2 kop broodkruim 2 el bloem 1/2 tl gemalen komijn 1 kop hogao zout en peper voor de saus: 1 el plantaardige olie 3 grote tomaten, in stukjes gehakt 1/2 kop ui, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 1 el witte wijnazijn 2 el runderbouillon zout en peper 1/2 tl gemalen komijn Meng in een ruime kom het gehakt, de hogao, het broodkruim, de bloem, de losgeklopte eieren, de komijn en zout en peper. Geef de gehaktmassa de vorm van een (rond) brood. Laat het gehaktbrood 30 minuten in de koelkast rusten. Verhit de olie in een grote ovenbestendige pan en doe er de ingrediënten voor de saus in. Bak ze op middelhoog vuur circa 10 minuten. Leg het gehaktbrood voorzichtig in de pan met de saus.. Traditioneel laat men het gehaktbrood vervolgens in de pan op het fornuis garen maar dat kan ook in de oven. Verwarm daartoe de oven voor (175 C). Zet de pan met de saus en het gehaktbrood in het midden van de oven en stel de baktijd in op 45 minuten. Serveer er witte rijst en een groente bij. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |