R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CARNE AFANADA

Colombiaans gehaktbrood





450 à 500 g rundergehakt of half om half
2 eieren, losgeklopt
1/2 kop broodkruim
2 el bloem
1/2 tl gemalen komijn
1 kop hogao
zout en peper

voor de saus:
1 el plantaardige olie
3 grote tomaten, in stukjes gehakt
1/2 kop ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el witte wijnazijn
2 el runderbouillon
zout en peper
1/2 tl gemalen komijn


Bereiding


Meng in een ruime kom het gehakt, de hogao, het broodkruim, de bloem, de losgeklopte eieren, de komijn en zout en peper.

Geef de gehaktmassa de vorm van een (rond) brood. Laat het gehaktbrood 30 minuten in de koelkast rusten.

Verhit de olie in een grote ovenbestendige pan en doe er de ingrediënten voor de saus in. Bak ze op middelhoog vuur circa 10 minuten.

Leg het gehaktbrood voorzichtig in de pan met de saus..
Traditioneel laat men het gehaktbrood vervolgens in de pan op het fornuis garen maar dat kan ook in de oven.

Verwarm daartoe de oven voor (175 C).

Zet de pan met de saus en het gehaktbrood in het midden van de oven en stel de baktijd in op 45 minuten.

Serveer er witte rijst en een groente bij.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________