R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ca 8 dl, Caraïben 2 middelgrote groene paprika's, zaad verwijderd 1 rode paprika, zaad verwijderd 2 grote tomaten 2 middelgrote uien 1 bol knoflook 1 bosje koriander (blad) 1/2 bosje peterselie (blad) optioneel: zouten peper Bereiding Pel de bol en de tenen knoflook. Snijd alle ingrediënten in dermate grote stukken/stukjes dat de foodprocesser ze kan verwerken. Doe de ingrediënten in de foodprocesser en blend ze grondig. Misschien is het nodig vloeistof toe te voegen. Voeg zonodig steeds 1 el water of olijfolie toe. Bewaar sofrito in een glazen pot(je) in de koelkast. Voor gebruik op langere termijn dan een paar dagen kun je sofrito beter invriezen. Doe dat in verschillende porties, dan heb je steeds wat voorradig. Breng sofrito die je als dipsaus gebruik verder op smaak met zout en peper. Sofrito die in gerechten wordt verwerkt, hoeft niet apart rmet zout en peper op smaak gebracht te worden, die wordt in het gerecht als geheel mee op smaak gebracht. Sofrito is het "geheime" ingrediënt van veel Latijs-Caraibische gerechten. Sofrito is van oorspong een Spaanse (tomaten)saus. Klik hier voor het recept. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |