R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
(CARAÏBISCHE) SOFRITO
ca 8 dl, Caraïben


2 middelgrote groene paprika's, zaad verwijderd
1 rode paprika, zaad verwijderd
2 grote tomaten
2 middelgrote uien
1 bol knoflook
1 bosje koriander (blad)
1/2 bosje peterselie (blad)

optioneel:
zouten peper
 

Bereiding


Pel de bol en de tenen knoflook.

Snijd alle ingrediënten in dermate grote stukken/stukjes dat de foodprocesser ze kan verwerken.

Doe de ingrediënten in de foodprocesser en blend ze grondig. Misschien is het nodig vloeistof toe te voegen. Voeg zonodig steeds 1 el water of olijfolie toe.

Bewaar sofrito in een glazen pot(je) in de koelkast. Voor gebruik op langere termijn dan een paar dagen kun je sofrito beter invriezen. Doe dat in verschillende porties, dan heb je steeds wat voorradig.

Breng sofrito die je als dipsaus gebruik verder op smaak met zout en peper. Sofrito die in gerechten wordt verwerkt, hoeft niet apart rmet zout en peper op smaak gebracht te worden, die wordt in het gerecht als geheel mee op smaak gebracht.


Info


Sofrito is het "geheime" ingrediënt van veel Latijs-Caraibische gerechten.

Sofrito is van oorspong een Spaanse (tomaten)saus. Klik hier voor het recept.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________