R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CARAIBISCHE RIJST EN BONEN
6 p., Caraïben





1/4 kop plantaardige olie
2 à 3 tenen knoflook, geperst
1/2 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 tl creool kruidenmix
2 koppen langekorrelrijst
1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
1 3/4 kop kokosmelk
1 blikje kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
2 kleine blaadjes laurier
zout en versgemalen peper, naar smaak
2 1/4 kop kippenbouillon of water
1 tl kippenbouillonpoeder (optioneel)
1 scotch bonnet peper


Bereiding


Spoel de rjijst met koud water tot het spoelwater helemaal helder is.

Verhit de olie in een sauteerpan en sauteer er een minuut de ui, knoflook, tijm en scotch bonnet peper in.

Voeg de rjjst aan het uimengsel toe en een paar minuten later de bonen. Meng de ingrediënten en voeg vervolgens de kokosmelk, laurier, bouillonpoeder, creool kruidenmix en de bouillon of het water 4 toe en breng het geheel aan de kook.

Verlaag de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de rjst gaar is (20 minuten of meer). Roer af en toe, vooral de zijkanten, om aanbranden te voorkomen. Voeg zonodig water toe.

Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.  Verwijder de blaadjes laurier.

Warm serveren.


Info


Klik hier voor het recept creool kruidenmix




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________