R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Caraïben 1/4 kop plantaardige olie 2 à 3 tenen knoflook, geperst 1/2 middelgrote ui, in blokjes gesneden 2 tl creool kruidenmix 2 koppen langekorrelrijst 1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm 1 3/4 kop kokosmelk 1 blikje kidneybonen, gespoeld en uitgelekt 2 kleine blaadjes laurier zout en versgemalen peper, naar smaak 2 1/4 kop kippenbouillon of water 1 tl kippenbouillonpoeder (optioneel) 1 scotch bonnet peper Bereiding Spoel de rjijst met koud water tot het spoelwater helemaal helder is. Verhit de olie in een sauteerpan en sauteer er een minuut de ui, knoflook, tijm en scotch bonnet peper in. Voeg de rjjst aan het uimengsel toe en een paar minuten later de bonen. Meng de ingrediënten en voeg vervolgens de kokosmelk, laurier, bouillonpoeder, creool kruidenmix en de bouillon of het water 4 toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de rjst gaar is (20 minuten of meer). Roer af en toe, vooral de zijkanten, om aanbranden te voorkomen. Voeg zonodig water toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de blaadjes laurier. Warm serveren. Klik hier voor het recept creool kruidenmix naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |