R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CARAÏBISCHE KIP, GIERST EN MANGOSALADE
6 p., Caraïben






2 rijpe mango's, in stukjes gesneden
1 blikje ananas, in stukjes gesneden
1 tomaat, in stukjes gesneden
1 limoen
1 jalapeño-peper, fijngesneden
een handvol verse koriander, fijngehakt
1 el honing
1/2 tl zout
1 kop gierst
2 1/2 kop water
2 el olie
2 tenen knoflook, geperst
1 middelgrote ui, in stukjes
1 el gember, geraspt
1 tl verse tijm, alleen de blaadjes
1/2 tl allspice
1/4 kop sinaasappelsap
zes kippendijen zonder bot en vel
zout en peper naar smaak


Bereiding


Meng in een kom de stukjes mango, ananas, tomaat, jalapeñopeper en de koriander, honing, het limoensap en het zout.
Zet de kom op een koele plaats.

Breng het water met de gierst aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de gierst 20 minuten garen.

Snijd het kippenvlees in repen.
Sauteer in een grote koekenpan de ui en de knoflook.
Schuif de stukjes ui aan de kant van de pan als ze glazig zijn geworden zodat er ruimte komt voor de kip.
Voeg de repen kip, de gember, de tijm en de allspice toe.
Bruin het kippenvlees aan alle kanten. Voeg vervolgens het sinaasappelsap en zout en peper toe.
Meng de stukjes ui en de kip.
Ga verder met bakken tot het kippenvlees gaar is en het sinaasappelsap is  verdampt (ca 5 minuten).

Roer het kipmengsel door de gierst.
 
Dresseer een schaal met het mengsel en schep er de salsa op.


Info


De sperziebonen die je op de foto ziet worden niet in het recept genoemd maar ze smaken er goed bij en maken het gerecht als maaltijdsalade  completer.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________