R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Caraïben 2 rijpe mango's, in stukjes gesneden 1 blikje ananas, in stukjes gesneden 1 tomaat, in stukjes gesneden 1 limoen 1 jalapeño-peper, fijngesneden een handvol verse koriander, fijngehakt 1 el honing 1/2 tl zout 1 kop gierst 2 1/2 kop water 2 el olie 2 tenen knoflook, geperst 1 middelgrote ui, in stukjes 1 el gember, geraspt 1 tl verse tijm, alleen de blaadjes 1/2 tl allspice 1/4 kop sinaasappelsap zes kippendijen zonder bot en vel zout en peper naar smaak Bereiding Meng in een kom de stukjes mango, ananas, tomaat, jalapeñopeper en de koriander, honing, het limoensap en het zout. Zet de kom op een koele plaats. Breng het water met de gierst aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de gierst 20 minuten garen. Snijd het kippenvlees in repen. Sauteer in een grote koekenpan de ui en de knoflook. Schuif de stukjes ui aan de kant van de pan als ze glazig zijn geworden zodat er ruimte komt voor de kip. Voeg de repen kip, de gember, de tijm en de allspice toe. Bruin het kippenvlees aan alle kanten. Voeg vervolgens het sinaasappelsap en zout en peper toe. Meng de stukjes ui en de kip. Ga verder met bakken tot het kippenvlees gaar is en het sinaasappelsap is verdampt (ca 5 minuten). Roer het kipmengsel door de gierst. Dresseer een schaal met het mengsel en schep er de salsa op. De sperziebonen die je op de foto ziet worden niet in het recept genoemd maar ze smaken er goed bij en maken het gerecht als maaltijdsalade completer. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |