R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CANADESE VISSOEP
4 à 6 p.,
Canada
450 g visfilet 2 el boter 1/4 kop fijngesneden ui 1 kop fijngesneden groene paprika 1/2 kop fijngesneden bleekselderij 1/4 kop tarwebloem 1/2 tl zout 1/4 tl majoraan een snufje paprikapoeder 2 koppen kippenbouillon 1 à 2 koppen melk 1/2 kop geraspte cheddar geroosterd brood
Bereiding
Snijd de visfilet in stukken van 2 1/2 cm. Verhit de boter in een ruime pan en sauteer er de ui, paprika en bleekselderij in tot ze beetgaar zijn. Voeg bloem, zout, majoraan en paprikapoeder toe en roer ze door het ui-mengsel. Voeg terwijl je roert beetje bij beetje de kippenbouillon en de melk toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep doorkoken tot die wat dikker wordt. Voeg de stukken vis en de geraspte kaas toe en laat de soep onder af en toe roeren nog 5 à 7 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer de soep met geroosterd brood besmeerd met boter.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |