R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CANADESE VISSOEP
4 à 6 p., Canada






450 g visfilet
2 el boter
1/4 kop fijngesneden ui
1 kop fijngesneden groene paprika
1/2 kop fijngesneden bleekselderij
1/4 kop tarwebloem
1/2 tl zout
1/4 tl majoraan
een snufje paprikapoeder
2 koppen kippenbouillon
1 à 2 koppen melk
1/2 kop geraspte cheddar
geroosterd brood


Bereiding


Snijd de visfilet in stukken van 2 1/2 cm.

Verhit de boter in een ruime pan en sauteer er de ui, paprika en bleekselderij in tot ze beetgaar zijn.
Voeg bloem, zout, majoraan en paprikapoeder toe en roer ze door het ui-mengsel.
Voeg terwijl je roert beetje bij beetje de kippenbouillon en de melk toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep doorkoken tot die wat dikker wordt.

Voeg de stukken vis en de geraspte kaas toe en laat de soep onder af en toe roeren nog 5 à 7 minuten op laag vuur pruttelen.

Serveer de soep met geroosterd brood besmeerd met boter.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________