![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Cubaans-Creoolse garnalenstew, voorgerecht 6 p, hoofgerecht 4 p, Cuba ![]() 500 g garnalen 2 el olijfolie 3 teentjes knoflook 1 flinke ui, fijngehakt 1 groene paprika zout en peper 1/2 tl komijn 1/4 tl cayennepeper of 1 verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt 60 ml droge, witte wijn 60 ml water 1/4 à 1/2 tl oregano, gedroogd 2 tomaten, fijngehakt 2 el tomatenpasta optioneel: limoensap 1/2 tl suiker voor de garnering: verse koriander of peterselie, fijngehakt Bereiding Pers wat limoensap uit over de garnalen en schep ze om (optioneel). Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit er de ui en de paprika in tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de knoflook toe en fruit die even mee. Voeg de tomaten, tomatenpasta, water, wijn, cayennepeper of chilipeper, komijn, suiker (optioneel) en zout en peper toe en roer tot ze allen goed gemengd zijn. Laat het geheel met het deksel op de pan 5 à 7 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Voeg de schoongemaakte garnalen toe. Laat ze met het deksel op de pan 15 minuten garen. Garneer de garnalen met verse koriander of peterselie. Serveer er witte rijst bij. De bedoeling van de lange gaartijd van de garnalen is dat ze de smaken van de overige ingrediënten opzuigen. Het risico van wat taaie garnalen moeten we daarbij voor lief nemen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |