R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CAMARONES ENCHILADOS
Cubaans-Creoolse garnalenstew, voorgerecht 6 p, hoofgerecht 4 p, Cuba





500 g garnalen
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
1 flinke ui, fijngehakt
1 groene paprika
zout en peper
1/2 tl komijn
1/4 tl cayennepeper of 1 verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt
60 ml droge, witte wijn
60 ml water
1/4 à 1/2 tl oregano, gedroogd
2 tomaten, fijngehakt
2 el tomatenpasta

optioneel:
limoensap
1/2 tl suiker

voor de garnering:
verse koriander of peterselie, fijngehakt


Bereiding


Pers wat limoensap uit over de garnalen en schep ze om (optioneel).

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit er de ui en de paprika in tot de stukjes ui glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en fruit die even mee.
Voeg de tomaten, tomatenpasta, water, wijn, cayennepeper of chilipeper, komijn, suiker (optioneel) en zout en peper toe en roer tot ze allen goed gemengd zijn.
Laat het geheel met het deksel op de pan 5 à 7 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

Voeg de schoongemaakte garnalen toe. Laat ze met het deksel op de pan 15 minuten garen.

Garneer de garnalen met verse koriander of peterselie.
Serveer er witte rijst bij.


Info


De bedoeling van de lange gaartijd van de garnalen is dat ze de smaken van de overige ingrediënten opzuigen. Het risico van wat taaie garnalen moeten we daarbij voor lief nemen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________