R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Schotland voor de crème: 120 g roomkaas 120 ml slagroom 1 el marmelade 2 el cognac of rum 2 tl citroensap suiker naar smaak verder: 4 sinaasappels, in partjes, pitjes verwijderd Bereiding Blend de ingrediënten voor de crème tot een gladde massa. Schep de partjes sinaasappel in 4 hoge glazen. Sprenkel er indien gewenst een theelepel cognac of rum over. Verdeel de crème over de 4 glazen. Garneer het toetje met wat geraspte sinaasappelschil. Gekoeld serveren. In dit traditionele recept komen we één van Schotlands meest karakteristieke producten tegen, nl. marmelade. De Romeinen noemden Schotland Caledonia, wat de naam voor dit dessert verklaart.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |