![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zwarte bonensoep, 6 à 8 p., Brazilië ![]() 400 g zwarte bonen (blik) 2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1/2 à 1 rode chilipeper, zaden verwijderd, 1 kleine wortel, fijngesneden 1 prei, fijngesneden 1 el tomatenpuree 1 groentenbouillonblokje de blaadjes van 1 takje tijm zeezout en peper optioneel: crème fraiche bacon, knapperig gebakken bladpeterselie, fijngesneden Bereiding Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er op matige temperatuur 10 minuten de groenten (ui, knoflook, chilipeper, wortel, prei) in. Roer af en toe. Laat de groenten zacht worden maar bak ze niet bruin. Voeg zout en peper toe. Roer er de tomatenpuree door. Voeg een paar minuten later de bonen, de groentenbouillon, de tijm en ruim heet water toe. Laat het geheel 10 à 15 minuten koken. Pureer de soep (staafmixer/blender). Voeg wat water toe als de soep te dik is. Serveer de soep in kommen, indien gewenst met wat crème fraîche, wat knapperig gebakken bacon en wat fijngesneden peterselie.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |