R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CALDERETA
vleesstoofpot, 4 p., Filipijnen





900 g lams-, runds-, of geitenvlees, in blokjes van ongeveer 4 cm
3 el gedestilleerde witte azijn
1 1/4 tl zout
versgemalen zwarte peper
4 el olijfolie
3 gedroogde rode chilipepers
5 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, fijngehakt
1 tl hele zwarte peperbolletjes
1 kaneelstokje (5 cm)
2 laurierblaadjes
4 tl tomatenpuree
2 middelgrote aardappels
1/2 grote rode paprika
8 gevulde groene olijven


Bereiding


Doe de blokjes vlees in een kom en voeg er de azijn en zout en peper aan toe. Terzijde zetten.

Giet het vlees na 30 à 40 minuten af. Bewaar het afgietsel. Dep het vlees droog.
Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een braadpan. Voeg als de olie heet is de chilipepertjes toe. Bak ze tot ze opzwellen en donkerder worden.
Neem de chilies met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bordje terzijde.

Bruin het vlees aan alle kanten. Doe dat in verschillende porties en schep die steeds op een terzijde staand bord.
 
Doe de ui en de knoflook in de pan en bak ze 2 minuten. Schraap aanbaksels los.
Voeg de peperbolletjes, kaneel en laurierblaadjes toe en bak ze 1 minuut.
Doe het vlees en het vleesnat terug in de pan en voeg er de chilies, de bewaarde marinade en de tomatenpuree aan toe. Bak ze een minuut mee.

Voeg 2 koppen water toe en laat die aan de kook komen. Verlaag de temperatuur vervolgens en laat het vlees met het deksel op de pan 15 minuten garen.

Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in evengrote blokjes als het vlees.
Voeg als de 15 minuten voorbij zijn de aardappels toe. Plaats het deksel weer op de pan laat het vlees nog 45 à 60 minuten garen of tot het helemaal mals is.

Snijd de paprika in reepjes van een 1/2 centimeter breedte.
Voeg de paprikareepjes en de olijven aan de stoofpot toe en laat ze wam worden (3 à 5 minuten).

De caldereta kan gerserveerd worden.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________