![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
vleesstoofpot, 4 p., Filipijnen ![]() 900 g lams-, runds-, of geitenvlees, in blokjes van ongeveer 4 cm 3 el gedestilleerde witte azijn 1 1/4 tl zout versgemalen zwarte peper 4 el olijfolie 3 gedroogde rode chilipepers 5 tenen knoflook, fijngehakt 1 grote ui, fijngehakt 1 tl hele zwarte peperbolletjes 1 kaneelstokje (5 cm) 2 laurierblaadjes 4 tl tomatenpuree 2 middelgrote aardappels 1/2 grote rode paprika 8 gevulde groene olijven Bereiding Doe de blokjes vlees in een kom en voeg er de azijn en zout en peper aan toe. Terzijde zetten. Giet het vlees na 30 à 40 minuten af. Bewaar het afgietsel. Dep het vlees droog. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een braadpan. Voeg als de olie heet is de chilipepertjes toe. Bak ze tot ze opzwellen en donkerder worden. Neem de chilies met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bordje terzijde. Bruin het vlees aan alle kanten. Doe dat in verschillende porties en schep die steeds op een terzijde staand bord. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak ze 2 minuten. Schraap aanbaksels los. Voeg de peperbolletjes, kaneel en laurierblaadjes toe en bak ze 1 minuut. Doe het vlees en het vleesnat terug in de pan en voeg er de chilies, de bewaarde marinade en de tomatenpuree aan toe. Bak ze een minuut mee. Voeg 2 koppen water toe en laat die aan de kook komen. Verlaag de temperatuur vervolgens en laat het vlees met het deksel op de pan 15 minuten garen. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in evengrote blokjes als het vlees. Voeg als de 15 minuten voorbij zijn de aardappels toe. Plaats het deksel weer op de pan laat het vlees nog 45 à 60 minuten garen of tot het helemaal mals is. Snijd de paprika in reepjes van een 1/2 centimeter breedte. Voeg de paprikareepjes en de olijven aan de stoofpot toe en laat ze wam worden (3 à 5 minuten). De caldereta kan gerserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |