![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gehaktballetjes met rijstnoedels en bladgroente ontbijt/lunch/lichte hoofdmaaltijd, 4 p., Vietnam voor het gehakt: 500 g varkensgehakt 3 el vissaus 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1/2 tl zout 1 sjalot of 2 lente-uitjes (alleen het witte gedeelte), heel fijn gesneden 2 tl suiker voor de saus: 2 el vissaus 2 el rijstazijn, eventueel 1 el citroensap 1 tl bruine suiker of meer naar smaak 1 à 1 1/2 kop water 2 tenen knoflook, geperst 1 rode Tai of birds eye chili, fijngesneden 2 el groene papaya of 1 wortel, met een dunschiller in fijne reepjes gesneden verder: 200 à 250 g (dunne) rijstnoedels verse kruiden als koriander, (Vietnamese) munt en (Aziatische) basilicum Bereiding Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Meng in een andere kom het gehakt, de vissaus, sjalot of lente-ui, suiker, zout en peper. Vorm ongeveer 20 "patties" van het gehakt: maak balletjes van het gehakt en druk ze plat tot ze een dikte van 2 cm hebben. Breng een pan water aan de kook en kook er de rijstnoedels in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater af en spoel de noedels met koud water om het gaarproces te stoppen. Grill de patties op een met houtskool gestookte grill of barbecue tot ze gaar zijn. Grill de patties eventueel in de oven of in een grillpan. Schep de saus in 4 kommen. Verdeel de patties over de kommen. Bun cha kan op verschillende manieren geserveerd en gegeten worden. 1. Doe zowel de saus, de patties, de rijstnoedels als de sla en de kruiden in individuele kommen. 2. Doe alleen de saus en patties in individuele kommen. Doe de rijstnoedels, sla en kruiden in grote kommen die midden op tafel geplaatst worden. Ieder voegt tijdens het eten zelf rijstnoedels etc. toe. 3. Neem een blad sla, schep er wat kruiden en noedels op en vervolgens een pattie. Rol het slablad op en doop het geheel in de saus. Neem voor deze eetwijze stevige sla zoals iceberg en laat de bladeren zoveel mogelijk heel. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |