R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BULGUR PILAV
4 p., Turkije





1 el boter
2 el extra-vergine olijfolie
2 middelgrote uien, gehakt
1 1/2 kop bulgur, middelgrote korrel
2 1/2 kop kokend water
2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
3 groene paprika's, fijngesneden
1/2 el tomatenpuree
1/2 el kirmizi biber salcasi (rode peperpasta, zie Info)
1 el gedroogde munt
1/2 tl rode pepervlokken
1/2 tl sumac
1 tl gedroogde zoete basilicum
1 1/2 tl zout
versgemalen zwarte peper


Bereiding


Doe de bulgur in een zeef.
Spoel de bulgur met koud water tot het water helemaal helder is.
Laat de bulgur uitlekken.

Verhit op middelhoog vuur de boter en de olijfolie in een middelgrote koekenpan.
Voeg de uien toe en sauteer ze tot ze bruin gaan worden.
Voeg de tomatenpuree en de rode peperpasta toe en sauteer die 6 à 8 minuten mee.
Voeg de bulgur toe en meng die met de reeds in de pan aanwezige ingrediënten.
Voeg de tomaten, munt, rode pepervlokken, sumac, zoete basilicum en zout toe.
Voeg het water toe en doe het deksel op de pan. Laat de bulgur zachtjes koken tot het grootste deel van de vloeistof is geabsorbeerd.
Zet het deksel schuin op de pan en laat de bulgur verder garen en overtollig vocht verdampen. Dit zal alles bij elkaar ongeveer 25 minuten duren.

Neem de pan van het vuur en roer er de fijngesneden groene paprika door.

Leg een paar lagen keukenpapier op de bulgur en zet het deksel op de pan. Laat de bulgur nog 15 minuten uitwasemen.


Info


Kirmizi biber salcasi is een Turkse rode peperpasta.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________