|
R E C E P T E N G A L E
R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ | 4 p., Turkije 1 el boter 2 el extra-vergine olijfolie 2 middelgrote uien, gehakt 1 1/2 kop bulgur, middelgrote korrel 2 1/2 kop kokend water 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden 3 groene paprika's, fijngesneden 1/2 el tomatenpuree 1/2 el kirmizi biber salcasi (rode peperpasta, zie Info) 1 el gedroogde munt 1/2 tl rode pepervlokken 1/2 tl sumac 1 tl gedroogde zoete basilicum 1 1/2 tl zout versgemalen zwarte peper Bereiding Doe de bulgur in een zeef. Spoel de bulgur met koud water tot het water helemaal helder is. Laat de bulgur uitlekken. Verhit op middelhoog vuur de boter en de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Voeg de uien toe en sauteer ze tot ze bruin gaan worden. Voeg de tomatenpuree en de rode peperpasta toe en sauteer die 6 à 8 minuten mee. Voeg de bulgur toe en meng die met de reeds in de pan aanwezige ingrediënten. Voeg de tomaten, munt, rode pepervlokken, sumac, zoete basilicum en zout toe. Voeg het water toe en doe het deksel op de pan. Laat de bulgur zachtjes koken tot het grootste deel van de vloeistof is geabsorbeerd. Zet het deksel schuin op de pan en laat de bulgur verder garen en overtollig vocht verdampen. Dit zal alles bij elkaar ongeveer 25 minuten duren. Neem de pan van het vuur en roer er de fijngesneden groene paprika door. Leg een paar lagen keukenpapier op de bulgur en zet het deksel op de pan. Laat de bulgur nog 15 minuten uitwasemen. Kirmizi biber salcasi is een Turkse rode peperpasta. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |