R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BULGUR, PAPRIKA, KOMKOMMER EN FETASALADE

4 p., Algerije






225 g bulgur
3 dl kokend water
4 el olijfolie
3 el citroensap
2 el verse munt, fijngesneden
3 el verse koriander, fijngesneden
1 rode paprika, ontveld en in reepjes gesneden
1 bosje lente-ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 komkommer, fijngesneden
115 g feta, verbrokkeld
zout en peper naar smaak
partjes limoen


Bereidingswijze


Doe de bulgur in een hittebestendige kom.
Giet er 3 dl kokend water bij. Laat de bulgur weken tot al het water geabsorbeerd is (ca 30 minuten). Roer af en toe met een vork door de bulgur.

Meng in een kommetje de olie, het citroensap, de knoflook en zout en peper.
Giet het mengsel over de bulgur en schep die zorgvuldig om.

Voeg de kruiden (munt, koriander) toe en schep de bulgur nog eens om.

Voeg de paprika, lente-ui, komkommer en feta toe en schep de bulgur opnieuw om.

Zet de bulgursalade tot nader gebruik in de koelkast.

Garneer de salade met partjes limoen.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________