|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ 4 p., China 450 g broccoliroosjes 2 el zonnebloemolie 1 ui, in ringen 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 25 g geschaafde amandelen 1 chinese kool, in repen 4 el zwarte bonensaus Bereiding Breng een pan water aan de kook en blancheer er de broccoliroosjes 1 minuut in. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok of pan. Voeg de uiringen toe en roerbak ze tot ze bruin gaan kleuren. Voeg de knoflook toe en roerbak die even mee. Voeg de broccoliroosjes en de geschaafde amandel toe en meng ze met de uisnippers en knoflook. Roerbak het geheel 2 à 3 minuten. Voeg de Chinese kool toe en roerbak die 2 minuten mee. Voeg de zwarte bonensaus toe en schep die door de massa. Verhit het geheel tot het vocht in de pan gaat koken. Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal of in voorverwarmde schaaltjes. Direkt serveren. Zwarte bonensaus is te koop in Aziatische kookwinkels en ook wel in grotere supermarkten. De saus heeft kleine zwarte gefermenteerde sojaboontjes als basis. Zwarte bonensaus heeft een sterke smaak en bevat veel zout.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|