R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BROCCOLI IN ZWARTE BONENSAUS
4 p., China





450 g broccoliroosjes
2 el zonnebloemolie
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
25 g geschaafde amandelen
1 chinese kool, in repen
4 el zwarte bonensaus


Bereiding

Breng een pan water aan de kook en blancheer er de broccoliroosjes 1 minuut in.
Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok of pan. Voeg de uiringen toe en roerbak ze tot ze bruin gaan kleuren. Voeg de knoflook toe en roerbak die even mee.

Voeg de broccoliroosjes en de geschaafde amandel toe en meng ze met de uisnippers en knoflook. Roerbak het geheel 2 à 3 minuten.

Voeg de Chinese kool toe en roerbak die 2 minuten mee.

Voeg de zwarte bonensaus toe en schep die door de massa. Verhit het geheel tot het vocht in de pan gaat koken.
Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal of in voorverwarmde schaaltjes. Direkt serveren.


Info


Zwarte bonensaus is te koop in Aziatische kookwinkels en ook wel in grotere supermarkten.
De saus heeft kleine zwarte gefermenteerde sojaboontjes als basis.
Zwarte bonensaus heeft een sterke smaak en bevat veel zout.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________