R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BROA DE MILHO
maisbrood, Brazilië

100 g maismeel of polenta
100 g bloem
 3/4 tl zeezout
1 el bakpoeder
1/2 tl baksoda
75 g fijne suiker
2 eieren
1 1/2 dl karnemelk
4 el olijfolie plus extra
200 g maiskorrels (blik/diepvries)


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Bedek de bodem van een vierkante bakvorm (20 bij 20 cm) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.

Zeef alle droge ingrediënten ( maismeel, bloem, zeezout, bakpoeder, baksoda, suiker) boven een kom.
Klop in een andere kom de eieren, karnemelk en olie.
Giet dit mengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer of vouw beide mengsel door elkaar.
Pureer 200 g maiskorrels en werk de puree door het mengsel in de kom.

Giet de inhoud van de kom in de bakvorm. Schud de bakvorm wat om het mengsel te egaliseren of strijk het glad.
Bak het maisbrood in de voorverwarmde oven tot het goudbruin kleurt (20 à 15 minuten). Controleer de gaarheid van het brood door er een prikker in te steken. Als die er schoon uitkomt, is het brood gaar.

Laat het maisbrood wat afkoelen en uitwasemen en snijd het daarna in 16 vierkantjes.

Warm serveren.


Info


Broa de milho is van oorsprong Portugees. Het brood wordt traditiegetrouw in een houtoven gebakken. Hartig maisbrood wordt vaak bij soep geserveerd. Het gaat ook goed samen met op de barbecue gegrilde gerechten. Vandaar dat op festivals niet snel zal ontbreken.
Geliefd is ook bolo de milho, een zoete meer cake-achtige variant die veel versies kent zoals de bolho de milho cremoso.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________