![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maisbrood, Brazilië 100 g maismeel of polenta 100 g bloem 3/4 tl zeezout 1 el bakpoeder 1/2 tl baksoda 75 g fijne suiker 2 eieren 1 1/2 dl karnemelk 4 el olijfolie plus extra 200 g maiskorrels (blik/diepvries) Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Bedek de bodem van een vierkante bakvorm (20 bij 20 cm) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie. Zeef alle droge ingrediënten ( maismeel, bloem, zeezout, bakpoeder, baksoda, suiker) boven een kom. Klop in een andere kom de eieren, karnemelk en olie. Giet dit mengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer of vouw beide mengsel door elkaar. Pureer 200 g maiskorrels en werk de puree door het mengsel in de kom. Giet de inhoud van de kom in de bakvorm. Schud de bakvorm wat om het mengsel te egaliseren of strijk het glad. Bak het maisbrood in de voorverwarmde oven tot het goudbruin kleurt (20 à 15 minuten). Controleer de gaarheid van het brood door er een prikker in te steken. Als die er schoon uitkomt, is het brood gaar. Laat het maisbrood wat afkoelen en uitwasemen en snijd het daarna in 16 vierkantjes. Warm serveren. Broa de milho is van oorsprong Portugees. Het brood wordt traditiegetrouw in een houtoven gebakken. Hartig maisbrood wordt vaak bij soep geserveerd. Het gaat ook goed samen met op de barbecue gegrilde gerechten. Vandaar dat op festivals niet snel zal ontbreken. Geliefd is ook bolo de milho, een zoete meer cake-achtige variant die veel versies kent zoals de bolho de milho cremoso.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |